Goldman Sachs: tabletele se vor ieftini curand

Scris de

Apple va taia in curand pretul iPad 2 din cauza lansarii de produse la jumatate de pret, precum Nook Tablet de la Barnes & Noble si din cauza reducerii considerabile operate la gadgeturi precum HP TouchPad si BlackBerry PlayBook, potrivit Goldman Sachs.

Preturile mici sunt “un semn asupra unei abordari mult mai realiste”, scrie analistul Bill Shope, care avertizeaza companiile sa se astepte la “provocari pe termen scurt”, pe masura ce consumatorii devin mai precauti.
Anterior, Apple anunta ca tabletele Android care fragmenteaza platforma sunt un lucru pozitiv pentru iPad, din moment ce frustreaza consumatorii si lasa dispozitivul iOS drept singurul stalp de stabilitate comparativ cu restul. In schimb, informatii din campul furnizorilor de componente arata ca Apple sufera de o “saturare a pietei pe termen scurt”, ceea ce va forta compania sa reduca productia.

Primul iPhone a intampinat si el reduceri masive de pret la inceputul ciclului sau de viata, pe masura ce Apple incerca sa gaseasca un echilibru intre prestigiu si valoarea perceputa. Totusi, in vreme ce telefoanele inteligente sunt in general subventionate de operatorii telecom, acest lucru e mai putin comun cu tabletele, mai ales variantele WiFi.

Astfel, iPad 2 este destinat unor reduceri, concluzioneaza Shope, fara a da si indicatii la cat s-ar ieftini. Cum insa Apple nu e prea cunoscuta pentru reduceri, miscarea ar putea aduce noi clienti, ceea ce in final ar duce la noi profituri.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: Wired

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] de 5 megapixeli, in vreme ce actualul iPad 2 va continua sa existe ca optiune ieftina, probabil cu un pret redus pentru a concura tabletele ieftine […]

  2. […] se intampla exact ceea ce estima recent Goldman Sachs, adica reducerea preturilor la tablete. Sa nu credeti, insa, ca asta e de bine. Daca la HP TouchPad […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.