Tableta BlackBerry PlayBook, la doar 299 de dolari

Scris de

Repede cat e calda: Research in Motion a redus pretul tuturor tabletelor PlayBook la doar 299 de dolari bucata, astfel ca  acesta este pretul pentru fiecare dintre cele trei versiuni, respectiv de 16 GB, 32 GB sau chiar 64 GB.

Evident, reducerea e valabila doar pentru BlackBerry Store. Iar la acesti bani primesti un hardware destul de solid, respectiv o tableta de 7 inci cu display de 1024 x 600 pixeli si procesor dual-core Texas Instruments OMAP4, plus sistemul de operare QNX cu multitasking si suport Flash. Iar daca te scremi un pic si ai rabdare, poti chiar avea acces la Android Market si serviciile Google… Sau poti avea BlackBerry Tablet OS 2.0 beta, care deja ruleaza mii de aplicatii Android in asteptarea lansarii oficiale din februarie.

Finalmente se intampla exact ceea ce estima recent Goldman Sachs, adica reducerea preturilor la tablete. Sa nu credeti, insa, ca asta e de bine. Daca la HP TouchPad reducerea de la 499 la 99 de dolari a venit dintr-o lichidare de stoc, Kindle Fire de la Amazon a venit natural la 199 de dolari ca o noua strategie de concurare a iPad 2 prin accentul pus pe servicii.

Problema e ca deja Apple a vazut in viitor si lucreaza la doua noi tablete, ambele cu procesor quad-core A6. Insa in vreme ce una va avea display imens de 2048 x 1536 pixeli, cea medie va veni cu aceeasi rezolutie ca actuala generatie, respectiv 1024 x 768. Iar actualul iPad 2 va veni sa concureze pe segmentul de pret redus, potrivit Digitimes Research, care citeaza surse din lantul de furnizori. Astfel, variantele iPad 2 vor fi pozitionate ca pret la 299 de dolari pentru versiunea cea mai ieftina, care acuma costa 499 dolari. Urmatoarele in gama vor fi de 349, respectiv 399 dolari.

Ceea ce inseamna ca inclusiv Amazon va fi afectata, Iar aceasta arma e folosita de Apple pentru a-si scoate competitorii de pe piata… Sa vedem daca Microsoft va face vreo revolutie cu tabletele WinPad de 200 de dolari si Windows 8 cu 4 milioane de aplicatii disponibile.

Sursa: Liliputing
Sursa foto: Blackberry.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Kindle Fire oferite de Amazon, ba chiar si in linia de telefoane Galaxy Nexus de la Google sau in tabletele Playbook ale canadienilor de la Research in Motion. Stirea e cu atat mai ciudata cu cat compania se lauda cu […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.