Google recunoaste ca nu a sters toate datele adunate cu Street View

Scris de

Logo GoogleGoogle a recunoscut ca nu a reusit sa stearga toate datele adunate folosind vehiculele pentru alcatuirea hartilor Street View din Marea Britanie. Aceste date pot include detalii personale ale utilizatorilor, se precizeaza intr-o scrisoare trimisa Biroului de Protectie a Datelor (Information Commissioner’s Office – ICO) din Marea Britanie.

Scrisoarea catre ICO a fost trimisa de Peter Fleischer, consilierul pe probleme de securitate al Google. Hartia trimisa de oficial mai atrage atentia asupra faptului ca Google “se mai afla in posesia unei mici cantitati de date” colectate cu ajutorul sistemelor Wi-Fi ale vehiculelor Street View.

Cu privire la aceasta problema, ICO a reactionat prompt: “Aceste date trebuiau sterse inca din decembrie 2010. Faptul ca o parte din informatii sunt inca detinute de Google incalca intelegerea pe care compania a incheiat-o cu ICO in noiembrie 2010″.

Tot ICO precizeaza ca Google doreste eliminarea completa a datelor si ca a solicitat ajutorul Biroului pentru a stabili anumite proceduri. Gigantul motoarelor de cautare este obligat sa transmita imediat acele date catre ICO, pentru ca biroul sa le poata analiza si sa stabileasca modalitatea prin care acestea vor fi eliminate.

ICO a mai declarat ca se afla in contact cu autoritatile responsabile cu protectia datelor din Uniunea Europeana si ca, in functie de rezultatele analizei, va actiona in concordanta cu acestea.

Autor: Andreea Badoiu

Sursa: The Inquirer
Sursa foto: ChannelWeb

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.