Groupon testeaza sisteme de plata, concurand PayPal

Scris de

Cel mai mare site de reduceri si cupoane din lume, Groupon, testeaza cititoare de carduri pentru comerciantii cu care lucreaza, urmand sa intre in concurenta directa cu PayPal, o unitate a Ebay, si cu Square.

Cititorul, realizat de Infinite Peripherals Inc, este proiectat pentru comerciantii care se bazeaza pe Groupon pentru marketing, scrie Bloomberg, care citeaza surse. Dispozitivul e simplu si se introduce in jack-ul audio al unui smartphone. Mai multe firme testeaza deja produsul in zona San Francisco.

Groupon colecteaza un comision de mai putin de 3% din fiecare tranzactie efectuata prin intermediul cititoarelor sale. Dispozitivele lucreaza cu iPhone si iPod Touch de la Apple si se conecteaza la un software realizat partial de FeeFighters, achizitionata de Groupon in acest an.
Cititoarele de carduri de credit sunt parte a eforturilor companiei de a-si creste veniturile de la magazinele si restaurantele care folosesc sistemul cupoanelor sale online. Anul trecut compania a introdus Groupon Now, un serviciu care permite utilizatorilor sa descarce cupoane instant pe telefoanele mobile.

Intrand in zona procesarii de plati, Groupon va concura cu Intuit, VeriFone Systems, dar si cu Square si PayPal, care a lansat un cititor de carduri in luna martie.
Square taxeaza 2,75% din fiecare tranzactie iar PayPal 2,7%.

Informatia a aparut initial pe blogul IT VentureBeat.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: Venture Beat

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.