HP si IBM folosesc minereuri din Coreea de Nord in produsele lor

Scris de

HP-LogoLegea care obliga companiile americane sa raporteze furnizorii aduce un nou soc in peisajul tehnologiei: gigantii Hewlett-Packard (HP) si International Business Machines (IBM) au ca furnizor Banca Centrala a Coreei de Nord.

Legislatia a fost compilata pentru a evita folosirea de catre grupurile americane a minereurilor care provin din zone africane de conflict, unde sclavagia si tortura sunt in floare, mai ales in zonele controlate de rebeli, care astfel isi finanteaza operatiunile.

Numai ca, supriza: din 1.277 de companii care au facut raportarile inainte de termenul-limita, un numar de 68 au aratat Banca Centrala a Coreei de Nord ca furnizor. Ca sa fie bine de inteles, asta este exact aceeasi tara care e condusa de Kim Jong-un, un dictator de 31 de ani care a ordonat anul trecut uciderea unchiului sau. Sau cea care a ordonat ca toti barbatii din tara sa aiba frizura tovarasului Kim
SUA au impus sanctiuni impotriva Coreei de Nord inca din 1950, iar ONU are propriile sanctiuni din cauza programului nuclear coreean.

HP a indicat ca niciun mineral obtinut de la banca centrala nord-coreeana nu a fost inclus in produsele sale, in vreme ce IBM a aratat ca ar putea fi folosit aur.

Aur, staniu, tungsten si tantal

Aurul este folosit frecvent in industria electronicelor. Potrivit legislatiei Dodd-Frank, care tintea reforma Wall Street, mineralele supravegheate in privinta sursei sunt aurul, tantal, staniu (cositor – n.r.) si tungsten.

Anterior, Intel si Apple au fost mai mereu in centrul atentiei in privinta lantului de furnizori.

Potrivit Claigan Environmental, o firma care a analizat conformarea corporatiilor americane cu legea mineralelor din zone de conflict, aproape 40% dintre companii nu au prezentat sursele pentru unul sau mai multe minereuri, in ciuda faptului ca este obligatoriu.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: www.fusionio.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.