Surpriza: Apple foloseste Windows pe linia de productie a Mac Pro

Scris de

tim cook imac windows flextronicsApple se mai face o data de ras: linia de productie unde gigantul realizeaza noile Mac Pro utilizeaza sistemul de operare Windows de la Microsoft chiar pe calculatoarele iMac.

Incercand sa se laude cum a adus o parte din productia sa din China in SUA, o echipa de executivi de top ai Apple au vizitat fabrica Flextronics din Austin. Iar directorul general Tim Cook a gasit de cuviinta sa se laude pe Twitter cu vizita pe linia de productie.

Nu mica a fost mirarea cand ziaristii au gasit pe fundal un iMac ce ruleaza, in mod clar, Windows. Ceea ce inseamna, implicit, ca, dincolo de hipstereala, pana si Apple are nevoie de sistemul de operare de la Microsoft cand vine vorba de productivitate.

Ceea ce este o surpriza strasnica, mai ales ca saptamana trecuta, la WWDC, Tim Cook afirma ca rata de penetrare a OS X Mavericks sta pe undeva pe la 51%, in vreme ce la Windows 8 competitorii de la Microsoft stau cam prost la doar 14%. Diferenta o constituie faptul ca marele procent al Apple inseamna ca doar 40 de milioane de Mac-uri ruleaza Mavericks, pe cand peste 140 de milioane de PC-uri sunt acum pe Windows 8. Oricum Apple compara mere cu pere, caci OS X Mavericks este doar un update mic ce se descarca gratis, pe cand Windows 8 este o versiune total noua pe care utilizatorii trebuie sa o cumpere.

Nu este prima oara cand Apple se face de ras cu astfel de pretentii. De-a lungul timpului, Apple a pretins in mod fals ca iPhone 5 este cel mai subtire telefon din lume sau a prezentat date false despre tableta Nexus 7 de la Google la evenimentul de lansare al iPad Mini.

Desigur, cazul nu este niciodata singular, caci si cei de la Dell au fost suprinsi cand aratau ca laptopurile lor ruleaza OS X, in vreme ce Nokia a falsificat o reclama ce lauda performantele camerelor PureView de pe modelul Lumia 920

Sa traiasca marketingul “corporatrist”!

Sursa: TechDay
Sursa foto: Twitter

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.