HP, un gigant “prea complex si prea incet”, cu “enorm” de multe produse

Scris de

Hewlett-Packard, cea mai mare companie IT dupa venituri, a devenit incet dar sigur victima brutalei iPad si nici macar imprimantele nu o mai ajuta. Profitul sau net a scazut cu 44% in ultimele trei luni insa tot a facut 1,5 miliarde de dolari la venituri de 30 de miliarde de dolari.

Masiva divizie Personal Systems Group, care vinde calculatoare si statii de lucru, a avut de infruntat o scadere de 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, generand venituri de doar 8,9 miliarde de dolari. Vanzarile au scazut cu 25% pe segmentul consumatorilor si cu 15% in zona corporatiilor.
De asemenea, pana si vaca de muls a gigantului, unitatea Imaging and Printing Group –care vinde imprimante – a avut o scadere a veniturilor cu 7%, pana la 6,3 miliarde de dolari. Asemanator, vanzarile catre consumatori au fost cele mai puternic lovite.
Cealalta mare divizie a grupului, cea de servicii, a prins o crestere de 1,1%, pana la 8,63 miliarde de dolari, in vreme ce vanzarile de servere, stocare si echipamente de retelistica au marcat o scadere de 10%, pana la 5,02 miliarde de dolari. O bucurie o constituie software-ul – cu o crestere de 30% – insa doar pana la un mizilic de 946 milioane de dolari, prea putin sa ajute colosul. Compania a terminat trimestrul cu 8 miliarde de dolari in conturi.

Cu cat mai bun Windows 8, cu atat mai bine o va duce HP

Cu aceasta ocazie, Meg Witman, care e la carma companiei de sase luni, a declarat ca HP a devenit “prea complexa si prea inceata” si ca ani buni de zile a investit mai putin decat trebuia in divizia sa PC-uri.
Whitman vrea sa reduca numarul “enorm” de produse care a dus la o complexitate nenecesara in orice, de la vanzari la suport. Ea a mai adaugat ca marii clienti vor sa aiba de a face cu “un singur HP” si ca firma trebuie sa-si integreze mai bine oferta. Sefa companiei a mai spus ca HP va fi bine pozitionata pentru a aduce Windows 8 x86 pe perioada sarbatorilor de iarna si ca spera ca Microsoft sa aiba un produs fantastic la timp pentru sezonul cadourilor. Ba mai mult, ea a adaugat ca cu cat va fi mai bun Windows 8, cu atat mai bine o va duce producatorul de calculatoare. Situatia sa e la fel de problematica precum cea a rivalei Dell, de la care a preluat coroana industriei PC-urilor in 2006.

Nimic despre tablete

Desi data de lansare a Windows 8 nu e inca publica, e de asteptat ca Microsoft sa lanseze sistemul de operare in octombrie. De remarcat ca sefa HP nu a spus nimic de tablete cu Windows 8 pe platforma ARM. Avand in vedere cat de tare s-a ars compania anul trecut pe piata tabletelor, Microsoft ar trebui sa ofere o gramada de stimulente pentru a tenta pe careva sa produca ceva pe o piata dominata de Apple. Ramane de vazut daca vom avea si un “TouchPad 3.0”, bazat pe webOS open source.

Pentru o companie care are drept logo “HP invent“, nu prea isi merita titulatura…

Sursa: The Verge
Sursa foto: www.turkiyegazetesi.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] stire pozitiva despre HP in mai bine de doi ani si primul rezultat palpabil de la instalarea lui Meg Whitman la conducerea […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.