Masacre in Siria, potrivit anchetelor ONU

Scris de

Raportul Comisiei de ancheta  a ONU asupra Siriei condamna  cei mai inalti responsabili militari si din guvern pentru a fi ordonat masacrarea populatiei civile si torturarea ranitilor in spitale.

Comisia Natiunilor Unite releva un rechizitoriu implacabil impotriva regimului lui Bachar el-Assad, acuzat de ordonarea masacrelor  comise impotriva populatiei civile.

Potrivit anchetatorilor Consiliului drepturilor omului, “atacurile impotriva femeilor si copiilor dezarmati, bombardarea cartierelor rezidentiale si torturarea ranitilor in spitale” s-au decis si planificat la cel mai inalt nivel al ierarhiei guvernamentale si militare.

Raportul publicat la Geneva in apropierea sesiunii Consiliului drepturilor omului contine o lista confidentiala cu responsabilii civili si militari suspectati de implicare in crime contra umanitatii si solicita condamnarea in fata justitiei internationale.

Unitati de armata si organe de securitate au fost idenficate ca fiind vinovate de grave incalcari ale drepturilor omului.

Raportul care va fi discutat saptamana viitoare, nu disculpa in niciun fel fortele antiguvernamentale, de altfel  implicate, chiar daca intr-o masura mult mai mica.

Sursa: Rfi
Sursa foto: Rfi

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.