HP zice ca tableta BlackBerry PlayBook e o imitatie a webOS

Scris de

Imitatia e cea mai buna forma a succesului, nu-i asa?. Iar asemanarile dintre tabletele HP TouchPad si Blackberry PlayBook dovedesc din plin aceasta vorba. Dar ce a fost mai intai, oul sau gaina?

Inca de la lansarea de la inceputul lui 2009 entuziastii si specialistii au ramas impresionati de sistemul de operare webOS al Palm si au crezut ca este singurul competitor avansat pentru a se masura cu iPhone.
Dar Android intra in scena la finele anului iar restul e istorie. Daca va aduceti aminte, in 2010 Apple a inceput o serie lunga de procese cu producatori de telefoane inteligente construite pe platforma Google. Astfel, Apple a dus in instanta HTC si Motorola pe motiv ca gadgeturile lor incalca patentele sale.
In mod miraculos, Palm a scapat de furia “marului” dar expertii indicau spre tolba plina de pantente tehnologice si proprietati intelectuale detinute de companie. Ulterior Palm a parcat in curtea HP iar atentia lumii a ajuns la tablete.

Punct ochit, punct lovit

Cu ochii atintiti pe iPad 2 si pe avalansa de tablete cu Android 3.0 Honeycomb de la Samsung, LG si Motorola, lumea a ratat o alta rivalitate. Sistemul de operare QNX, dezvoltat de Research in Motion (producatorul telefoanelor BlackBerry) special pentru tablete imprumuta masiv din interfata si conceptele webOS. Cum ar fi modul de vizualizare in stilul unui pachet de carti, inchiderea aplicatiilor prin “aruncarea” lor de pe ecran sau similaritatile multitaskingului.
HP TouchPad are 10 inci, in vreme ce BlackBerry PlayBook are ecran de 7 inci.

HP: “exista un ciclu rapid de imitatie”

Acum executivii de la HP, cea mai mare companie din lume dupa venituri, au inceput sa persifleze tableta BlackBerry. “Din ceea ce vedem in piata exista unele similaritati misterioase (intre HP TouchPad si BlackBerry PlayBook-nr). Exista un ciclu rapid de inovatie si un ciclu rapid de imitatie, asa ca noi stim ca avem motorul creativ aici si vom continua sa construim ceea ce avem, si vom inova, vom continua sa perfectionam si acei tipi vor continua sa vada valoarea si sa ne urmeze in circa un an”, a spus Jon Oakes, director de marketing pentru TouchPad.
Asta a durut!

RIM: “masinile arata la fel”

Raspunsul RIM nu s-a lasat mult asteptat. “N-a fost nicio intentie si e o idee preconceputa ca asta am dori, sa arate la fel. In fapt QNX avea deja desingul gata inainte sa lucram noi cu ei (achizitia QNX din 2010-nr). Stiti, masinile in timp ajung sa arate la fel deoarece le pui intr-un tunel aerodinamic si cand incerci sa vii cu cei mai buni coeficienti exista o forma optimizata care are cea mai buna rezistenta la vant, nu-i asa? Ei bine, cand incerci s optimizezi experienta utilizatorilor cu multitaskingul, aplicatii multiple care se deschid deodata intr-un ecran mic, ajungi sa ai designuri similare”, spune Jeff McDowell, vicepresedinte RIM pentru afaceri si marketing pentru platforme.

Trasul cu ochiul, variantele Google si Apple

Dar canadienii pot sa stea linistiti: sistemul de carti de joc este un element “imprumutat” si de Android 3.0 Honeycomb din moment ce Matias Duarte, magicianul care a desenat sistemul, a lucrat inainte la webOS in cadrul Palm. Iar sistemul de notificare din iOS ne face sa credem ca pana si mareata Apple a tras cu ochiul la adversari.

Sursa: Laptop Magazine
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] 10, bazat pe QNX, este reminiscenta PlayBook OS 2.0, disponibil acum pe tableta RIM. De asemenea, e foarte asemanator cu webOS de la Palm/HP, atat prin existenta zonei de gesturi tactile, cat si prin sistemul de carduri. La nivelul […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.