Huawei, ultima tinta a Microsoft in cruciada contra Android

Scris de

Producatorul chinez de telefoane si aparatura telecom Huawei este ultima tinta a Microsoft in campania impotriva Android prin care gigantul software cere sume de bani pentru uzul unor patente.

Victor Xu, directorul de marketing al Huawei, a confirmat pentru The Guardian ca “negocierile progreseaza” asupra licentierii anumitor patente Microsoft care ar fi incalcate de hardware-ul folosit in telefoanele Android.
Oficialul ameninta insa voalat Microsoft: “Intotdeauna respectam proprietatea intelectuala a companiilor. Dar si noi avem 65.000 de patente in intreaga lume. Avem indeajuns pentru a ne proteja interesele. Suntem un participant important in Android”, spune Xu.

Huawei are mari ambitii in zona smartphone-urilor si si-a stabilit tinte agresive, dupa ce in domeniul retelisticii a avut succes impotriva Cisco. Scopul sau este sa ajunga in top cinci producatori de telefoane inteligente in urmatorii trei ani si in top trei in alti cinci ani. Compania face telefoane si tablete branduite Orange.
Compania vrea sa deschida un centru de design in Londra.

Mai multe companii au semnat pana acum acorduri de licentiere cu Microsoft, respectiv Samsung, HTC, Compal, Quanta, General Dynamics Itronix, Wistron, Acer, Vierwsonic, Velocity Micro si Onkyo.
Altele, ca Foxconn, Motorola si Barnes & Noble refuza si se judecat in instante cu gigantul din Redmond.
Potrivit unui raport publicat de Goldman Sachs, Microsoft primeste 3-6 dolari pe fiecare dispozitiv Android vandut, ceea ce inseamna in jur de 450 de milioane de dolari venituri in anul fiscal 2012.

Sapand dominatia Cisco si Ericsson

Huawei este al doilea furnizor mondial de echipamente telecom, dupa suedezii de la Ericsson si al lupta pentru pozitia a doua in retelistica dupa Cisco. In 2003, Cisco a dat in judecata Huawei pentru incalcarea de patente. In 2010, compania chineza a avut venituri de 28 de miliarde de dolari si un profit net de 3,64 miliarde de dolari.

Sursa: TechSpot
Sursa foto: zm.dsbcorp.org

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.