Tacticile santajiste ale Microsoft se intorc impotriva sa

Scris de

Barnes & Noble, producatorul cititoarelor digitale si tabletelor Nook, a cerut autoritatilor americane antitrust sa investigheze Microsoft pe motiv de impiedicare a competitiei.

“Microsoft s-a imbarcat intr-o campanie de a prezenta patente triviale si demodate impotriva producatorilor de dispozitive Android”, au scris reprezentantii companiei intr-o scrisoare trimisa Departamentului de Justitie si obtinuta de Bloomberg.
“Microsoft incearca sa ridice costurile rivalilor sai pentru a subtia competitia si a bloca inovatia in dispozitivele mobile”, se arata in document. Plangerea a fost depusa in vara, dar s-a aflat de ea abia acum.

In luna martie din acest an Microsoft a acuzat Barnes & Noble de incalcarea a cinci patente in tabletele Nook si Nook Color. Infatisarea la proces va fi in luna februarie 2012.

Compania a refuzat sa licentieze patentele Microsoft pe motiv ca ar bloca apoi abilitatea sa sa furnizeze upgrade-uri si a anuntat ca sumele cerute de Microsoft erau foarte mari.
In plangerea sa, Barnes & Noble pune in discutie implicarea Microsoft intr-un grup care a cumparat patentele Novell si acordurile de licentiere semnate cu Nokia si Mosaid. Firma descrie miscarile drept tactici de a crestere a costurilor rivalilor care altfel ar fura clienti de la sistemele de operare Windows.

Microsoft a semnat mai multe acorduri legate de licentierea unor patente Android, din care unele cu companii mari, precum HTC, Samsung, Quanta, Compal sau Acer. Insa unele companii precum Motorola, Foxconn si Barnes & Noble refuza licentiere iar Google acuza Microsoft de santaj.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: Bug.hr

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Itronix, Wistron, Acer, Vierwsonic, Velocity Micro si Onkyo. Altele, ca Foxconn, Motorola si Barnes & Noble refuza si se judecat in instante cu gigantul din Redmond. Potrivit unui raport publicat de Goldman […]

  2. […] in ultimul rand, Microsoft si Barnes & Noble au fost angajate in ultima vreme intr-o serie de procese legate de patente. Companiile s-au inteles amiabil, in purul stil Microsoft: Barnes & Noble va plati licente […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.