i-Mate Intelegent, un desktop intr-un telefon

Scris de

Smartphone-uri cu sisteme de operare desktop s-au mai vazut, insa acestea ori nu erau optimizate pentru interfata tactila, ori erau producatori necunoscuti.

Acum i-Mate a prezentat dispozitivul Intelegent, un smartphone-PC care ruleaza direct Windows 8 Pro. Gadgetul are un ecran tactil de 4,7 inci si ruleaza pe un procesor Intel Clover Trail cu 2 GB de memorie RAM si 64 GB pentru stocare.
Secretul este ca terminalul de se ataseaza unui dock de birou pentru a deveni un calculator in toata regula, conectat la un monitor, plus un fel de telefon fix. Gadgetul lucreaza atat cu retelele HSPA+ si LTE. Directorul executiv Jim Morrison a spus ca o fabrica din California este gata sa produca 10.000 de bucati pe saptamana, potrivit Seattle Times.
Per total, terminalul costa 750 de dolari sau 1.600 cu tot cu hub. Acesta din urma include si un monitor cu ecran tactil de 23 inci. Compania nu se pozitioneaza ca un rival pentru iPhone sau producatorii Android, ci tinteste BlackBerry. Morrison crede ca acum corporatiile vor fi mai interesate de un telefon care poate fi manageriat ca un PC si care poate rula softurile de PC, reobtinand astfel controlul in dauna iOS, Android sau chiar Windows Phone, care sunt “gradini inchise”.

Ideea conceptului este asemanatoare cu Webtop-ul Motorola sau cu Asus Padfone. La nivel de software acelasi gen de integrare doreste sa o realizeze Canonical prin Ubuntu pentru smartphone-uri si tablete. Si Microsoft vrea sa unificeĀ Windows 8/Windows RT cu Windows Phone 8, insa acest lucru nu este posibil deocamdata. Dar cand se va realiza, producatorul de procesoare Intel va fi cel mai avantajat, datorita faptului ca vechile aplicatii desktop vor putea rula in continuare pe noile gadgeturi.

Daca stai sa te gandesti pentru companii, in special, este o solutie mai buna decat daca ai cumpara un smartphone si un calculator pentru fiecare angajat. Problema este daca Intel ofera indeajuns de multa putere cu o durata de viata acceptabila a bateriei.

Mai multe urmeaza intr-un anunt la Barcelona.

Sursa: Ubergizmo
Sursa foto: Seattle Times

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.