Fujitsu introduce un calculator intr-un telefon

Scris de

Fujitsu a facut imposibilul si va lansa in Japonia un smartphone care va putea buta atat sistemul de operare Windows 7 Home Premium, pentru folosirea asemeni unui calculator, cat si Symbian, pentru operatiunile curente de telefon.

Gadgetul se numeste LOOX F-07C, are un ecran de 4 inci LCD cu rezolutie 1.024 x 600 LCD iar “creierul” sau este un procesor Intel Atom de 1,2 GHz, la care se adauga o memorie de 1 GB LPDDR400 RAM plus 32 GB eMMC pentru stocare.

Partea de conectivitate e acoperita de WiFi 802.11b/g/n, plus slot microSDHC. Se mai gasesc o camera de 5 megapixeli in spate, plus alta VGA in fata. Desigur, “arzand” un full Windows 7, toata lumea se intreaba cat tine bateria: ei bine raspunsul este 600 de ore in modul “telefon” ca stand by si pana la 370 minute folosind 3G; in schimb in modul Windows 7, va trebui sa va multumiti doar cu doua ore, dupa care dispozitivul e fortat sa revina in modul telefon.
Cu ajutorul unui adaptor USB exista si optiunea HDMI-out. Cantareste 218 grame si are dimensiunile 125 x 61 x 19,8 mm. Pretul: 860 dolari.

Lansarea va avea loc in iunie sau iulie la NTT DoCoMo.

Acum asteptam ca primii proprietari sa joace Starcraft pe el. Si apoi sa il formateze pentru a face loc unui Ubuntu de toata frumusetea…

Sursa: Engadget
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Palm, fara MeeGo si chiar si fara WP 7 pentru a-ti lua asa ceva. Sincer, mie imi placea mai mult modelul Fujitsu care imbina Windows 7 cu Symbian, dar e macar util amatorilor de vintage tech, editia […]

  2. […] cu sisteme de operare desktop s-au mai vazut, insa acestea ori nu erau optimizate pentru interfata tactila, ori erau producatori […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.