iPhone, victima propriului succes in China

Scris de

iphone 4s

Apple a anuntat astazi ca suspenda vanzarea telefoanelor iPhone in magazinele din China, pentru a “asigura securitatea clientilor si angajatilor sai” in urma incidentelor aparute odata cu lansarea ultimei versiuni a telefonului. “Cererea de iPhone 4S a fost incredibila, stocurile magazinelor noastre din China sunt epuizate”, conform comunicatului publicat dupa-amiaza, care precizeaza ca iPhone-ul ramane disponibil online si la dealerii autorizati.

“Din pacate, nu am putut deschide magazinul din Sanlitun din cauza multimii”, a explicat Apple. Un purtator de cuvant al Apple a precizat ca vanzarea tuturor modelelor de iPhone, nu doar a ultimului model 4S, a fost suspendata in cinci magazine Apple din China: trei in Shanghai si doua in Pekin.

Mania pentru telefoanele mobile ale brandului american a fost de asa natura incat au izbucnit ciocniri in fata magazinului din capitala, unde s-au adunat in jur de o mie de persoane care au asteptat in zadar mai multe ore pentru a fi primii care cumpara un iPhone 4S. O parte din oameni au aruncat furiosi cu oua, insa, se pare ca erau doar angajatii unor reselleri, trimisi sa cumpere cat mai multe telefoane pentru a le vinde ulterior profitabil.

Desi lansarea oficiala in China s-a produs abia astazi, iPhone 4S era la vanzare pe piata neagra inca din octombrie, modelele fiind importate ilegal din Japonia sau Statele Unite.

Autor: Ioana Brinzei

Sursa: Le Monde
Sursa foto: Gigaom

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.