Japonezii au creat un telefon care detecteaza radiatiile

Scris de

Spaima de dupa Fukushima a dus la crearea unui telefon care detecteaza radiatiile. Operatorul japonez Softbank a prezentat smartphone-ul Sharp Pantone 5 107SH, care vine cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich dar si cu un detector de radiatii.

Alte specificatii includ un ecran de 3,7 inci cu rezolutie 854 x 480, o camera de 4 megapixeli si este antistatic si rezistent la apa. Vine in opt variante de culori, are un procesor de 1,4 GHz, tuner tv si infrarosu.
Modelul va fi disponibil de la mijlocul lunii iulie insa nu a fost anuntat si pretul. Oficialii companiei au spus, insa, ca va fi in gama celor pe care oamenii si le vor permite.
Dispozitivul memoreaza fiecare locatie unde utilizatorul a testat nivelul radiatiilor. Cipul care le masoara a fost realizat tot de Sharp.

Anumite parti din nord-estul Japoniei sunt restrictionate din cauza nivelurilor mari ale radiatiilor dupa ce centrala nucleara de la Fukushima a fost devastata de cutremurul de 9 grade din martie anul trecut si de tsunami-ul care a survenit ulterior.

Softbank este al treilea operator telecom nipon. Fondatorul si directorul companiei este Masayoshi Son, un critic virulent al energiei nucleare si sustinator al celor regenerabile.

Daca ideea vi se pare ciudata, ce sa mai zicem de telefonul Kyocera┬ápe care il asculti cu… oasele?

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.