Jocurile pe dispozitive mobile devin din ce in ce mai accesate

Scris de

Statistici la nivel mondial (Utilizatori Internet si dispozitive mobile)Jocurile evolueaza odata cu tehnologia. Prescolarii invata acum si cum sa isi foloseasca mobilele si tabletele pentru a accesa aplciatiile favorite, in vreme ce parintii lor le folosesc pentru aproape orice aspect al vietii lor, de la divertisment si socializare, pana la afaceri si finante.

Jocurile simple, sociale si de gen cazinou, devin din ce in ce mai populare, atat pe desktop cat si pe dispozitivele mobile, care au acum o putere de procesare similara cu cea a computerelor din anii ’90. In jur de 46% dintre adolescenti se joaca de pe mobile, indiferent de firma producatoare. Apple, Samsung si HTC conduc topurile de vanzari, iar noile modele au specificatii care tin cont din ce in ce mai mult de jocurile care vor putea fi jucate de pe acestea. Asia este in top in ceea ce priveste online gamingul, din cauza ratei de penetrare, a companiilor de IT din zona si a distantelor mari de naveta pe care oamenii sunt nevoiti sa le strabata zilnic. Acestia evadeaza din monotonie jucandu-se. Sunt putini cei care se joaca frecvent si nu au auzit de jocul fenomen, pornit tot din Asia, Flappy Bird, care i-a adus creatorului venituri de 50.000$ pe zi. Amatorii de jocuri de noroc pot folosi Casino.com pentru jocuri de zaruri, ruleta, poker si 21. Acesta ofera jucatorilor atat posibilitatea de a-l folosi de pe un sistem desktop, cat si de pe orice dispozitiv mobil.

La nivel mondial, conform unui studiu WeAreSocial, in ianuarie 2014 avem:
– o populatie de 7.095.476.818;
– 2.484.915.152 utilizatori de Internet;
– 1.856.680.860 utilizatori de retele sociale;
– 6.572.950.124 abonati la retele mobile.

Alte detalii interesante aflam de la BigFishGames:
– 29% din totalul celor care se joaca au peste 50 de ani;
– 16% dintre adulti se joaca impreuna cu copiii lor, 40% impreuna cu prietenii si 34% impreuna cu alte rude;
– veniturile anuale generate de industria jocurilor video (24 miliarde de dolari) au depasit veniturile industriei cinematografice (10 miliarde de dolari);
– un model de afaceri incepe sa devina din ce in ce mai folosit pentru jocuri: gratis de jucat, dar cu mini-tranzactii optionale;

Fenomenul jocurilor pe mobil ia amploare si se va mari exponential, odata cu cresterea populatiei, a ratei de penetrare a retelelor mobile si a Internetului. Detinerea unui smartphone nu mai este in unele zone un lux, ci un fapt cotidian. La nivel local, conform unor date oficiale, in Romania au fost active, anul trecut, 8,2 milioane de conexiuni mobile de acces la Internet in banda larga. Astfel, rata de penetrare a Internetului mobil de mare viteza a ajuns la 41%.

Sursa: Renne
Sursa foto: We Are Social

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.