Lenovo a ajuns cel mai mare producator mondial de calculatoare

Scris de

Hewlett-Packard a cedat coroana industriei de calculatoare catre Lenovo, potrivit unui raport al IDC.

Grupul chinez a livrat 12,6 milioane de PC-uri in cel de-al doilea trimestru, fata de cele 12,37 milioane ale HP. Avantajul Lenovo a fost ca vanzarile sale au scazut cu doar 1,4%, pe cand cele ale gigantului american au plonjat cu 7,7%. Dell se claseaza pe pozitia a treia, cu 9,23 milioane de unitati livrate, si un minus de doar 4,2%. Rivalii taiwanezi de la Acer si Asus si-au vazut, insa, in fata unei situatii cutremuratoare, cu scaderi de 32,6%, respectiv 21,1%.

Surprinde cat de bine o duc HP si Dell, insa explicatia este ca sfarsitul suportului pentru Windows XP in 2014 impinge corporatiile din SUA la upgrade-ul catre Windows 7 sau Windows 8.

Per total, industria de PC-uri a inregistrat un declin de 11% in ultimele trei luni, pe masura ce tabletele erodeaza segmentul laptopurilor ieftine iar sistemul de operare Windows 8 al Microsoft si ultrabook-urile inventate de Intel nu au reusit sa resusciteze vanzarile din cauza problemelor cu interfata si a preturilor foarte mari.

Sursa: Engadget
Sursa foto: www.notebookcheck.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Stiinta & Tehnica « Lenovo a ajuns cel mai mare producator mondial de PC-uri […]

  2. […] si tabletelor, fiind devansata de catre Apple si producatorii Android precum Samsung. Concomitent, Lenovo i-a furat coroana de „rege“ al PC-urilor. De asemenea, si divizia de imprimante a avut de suferit deoarece lumea printeaza mai putin acum, […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.