HP ar fi vrut sa fuzioneze cu EMC Corp, proprietara VMware

Scris de

hpGigantul Hewlett-Packard a negociat o posibila fuziune cu EMC Corp, o companie care pune accent pe solutii de stocare a datelor, scrie blogul DealBook, al publicatiei New York Times.

Cele doua grupuri ar fi fuzionat ca egali si, in cazul in care tranzactia s-ar fi incheiat cu succes, ar fi dus la creearea unui colos cu o capitalizare de aproape 130 de miliarde de dolari. Doar ca negocierile s-au intrerupt in urma cu cateva saptamani din mai multe cauze, inclusiv financiare.

Discutiile subliniaza presiunile la care sunt supuse cele doua companii. EMC Corp a atras atentia fondului de 25 de miliarde de dolari Elliott Management, condus de catre Paul Singer. Principala problema este ca Elliott cere renuntarea la participatia de 80% din producatorul de software de virtualizare VMware. Acesta din urma are un mare succes in dauna Microsoft, VMware avand o capitalizare de 40 de miliarde de dolari. Numai ca acest lucru inseamna ca participatia la VMware constituie principala parte din propria capitalizare de piata a EMC Corp.

Intrebat de posibilitatea de a vinde participatia respectiva, Joseph Tucci – presedintele-director general al EMC a replicat: „Niciodata!“

HP a anuntat in ultimii ani mai multe valuri de concedieri succesive, dupa ce gigantul a fost prins pe picior gresit de ascensiunea fulminanta a smartphone-urilor si tabletelor, fiind devansata de catre Apple si producatorii Android precum Samsung. Concomitent, Lenovo i-a furat coroana de „rege“ al PC-urilor. De asemenea, si divizia de imprimante a avut de suferit deoarece lumea printeaza mai putin acum, in lumea serviciilor de cloud computine. In fine, conglomeratul a fost atras intr-un scandal-monstru legat de preluare Autonomy, dupa ce a consemnat pierderi masive din cauza acesteia si a acuzat fondatorii firmei de frauda.

HP are acum o capitalizare de 67,5 miliarde de dolari, in vreme ce EMC Corp valoreaza pe bursa 60 de miliarde.

In urma cu o luna, Hewlett-Packard a raportat vanzari in crestere si un profit operational de 1,7 miliarde de dolari.

Tot recent, Apple s-a aliat cu IBM pentru a a ataca segmentul corporatiilor prin elaborarea de programe specifice pentru tabletele iPad.

Sursa: DealBook

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] « HP ar fi vrut sa fuzioneze cu EMC Corp, proprietara VMware […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.