Materiale cancerigene, gasite la fabricile de semiconductori ale Samsung

Scris de

O serie de materiale cancerigene au fost detectate la mai multe fabrici de semiconductori detinute de Samsung, Hynix si Fairchild Semiconductor, potrivit studiului ralizat de Institutul de Cercetare a Sanatatii si Siguranta Ocupationala din Coreea de Sud.

Au fost gasiti benzen, arsenic si formaldehida, insa e putin probabil ca nivelurile acestora sa puna risc de cancer. Descoperirea este, insa, o ingrijorare, mai ales ca in anii anteriori Samsung a raportat o serie neobisnuita de morti si imbolnaviri printre angajatii sai tineri. Ulterior, gigantul sud-coreean a cerut un studiu de la compania americana Environ International Corp asupra cazurilor a sase muncitori care au dezvoltat leucemie si alte boli ale sangelui.

Studiul a fost realizat timp de trei ani, din 2009 incoace si a inclus cinci linii de fabricare a waferelor si patru linii de asamblare.

Benzenul este cunoscut pentru faptul ca poate cauza leucemie, insa a fost detectat in cantitati acceptabile de mai putin de o parte la un milion, potrivit studiului.
Totusi, nivelul de arsenic a sarit de limita de 0,01 miligrame ce metrul cub, ajungand la 0,061 miligrame. Arsenicul provoaca o alta forma de cancer, la plamani.

Sursa: Korea Times
Sursa foto: news.tablet.bg

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.