Microsoft lucreaza la un sutien inteligent

Scris de

Cercetatorii de la Microsoft au realizat un sutien inteligent capabil sa detecteze stresul, scrie BBC News.

Prototipul contine o serie de senzori care se pot inlocui sau elimina si care monitorizeaza activitatea inimii si pielea, pentru a furniza indicatii despre starea fiecarei purtatoare a acestui gadget.

Scopul este folosirea tehnologiilor „la purtator” pentru a preveni afectiunile legate de stres, precum mancatul excesiv. Datele privind starea de spirit sunt furnizate printr-o aplicatie de smartphone, pentru a sublinia „mancatul emotional” si momentele cand acesta este probabil sa apara.

Cu ajutorul sutienului se poate face o electrocardiograma, iar certatorii au inclus si senzori electro/dermali, dar si un giroscop si un accelerometru.

Eforturile de a a crea o pereche de boxeri inteligenti pentru barbati au dat gres, din cauza ca senzorii se afla mult prea departe de inima.

Anul trecut, o companie americana a primit un patent pentru un dgadget care analizeaza caldura sanilor pentru a putea detecta cancerul.

Acuma sa vedem daca femeile se vor trezi cu erori de genul „erro4 404, file not found” atunci cand imbraca sutienul Microsoft. Sau cand hackerii preiau controlul acestora…

 

Sursa: BBC News
Sursa foto: metro.co.uk

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.