Microsoft nu mai poate folosi marca SkyDrive in Europa

Scris de

Microsoft a pierdut un proces cu operatorul tv British Sky Broadcasting Group, care detine drepturile pentru brandul “Sky”, astfel ca nu mai poate folosi marca SkyDrive in Uniunea Europeana pentru serviciile sale de cloud computing.

Problema o constituie faptul ca Sky are in oferta sa digitala si un serviciu propriu de cloud computing, numit Sky Store & Share, care permite utilizatorilor sai sa stocheze fisiere si fotografii, plus informatii legate de calendar si intalniri, fix ceea ce face si produsul Microsoft.

Decizia poate forta Microsoft sa plateasca redevente sau chiar sa isi rebranduiasca numele produsului in intreaga Europa. Anul trecut, Microsoft a fost fortata sa schimbe numele interfetei „Metro” din Windows Phone, Windows 8 si Windows RT din cauza unui proces intentat de retailerul Metro AG. Noua denumire este Modern UI, adica „interfata moderna”, bazata pe ecran tactil, in antiteza cu cea clasica, fundamentata pe interactiunea prin mouse si tastatura ori stylus.

Ironia sortii e ca societatea care a inregistrat ca brand cuvantul „ferestre” sa piarda in fata celei care a inregistrat „cerul” in acte… Cum era vorba aia: „Orice nas isi are nasul”?

PS: Oare iDrive e liber? Doar era bazat pe Windows CE… Se pare ca nu

Sursa: TechCrunch
Sursa foto: iMore

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.