Microsoft poate pierde toate veniturile de la producatorii Android

Scris de

Microsoft a pierdut un proces contra Google in Germania, instanta invalidand patentul sau pentru fisiere FAT, ceea ce ar putea duce la pierderea tuturor veniturilor sale colectate de la producatorii Android.

Decizia a venit intr-o confruntare derulata la Curtea Federala de Patente a Germaniei, care a decis ca brevetul EP0618540 pentru File Allocation Table (FAT) este invalid pe de-a-ntregul. Sistemul in cauza a fost inventat de catre insusi Bill Gates impreuna cu inginerul Marc McDonald iar patentul descrie un mod de stocare pentru fisierele cu foarte multe caractere.

Ironia sortie este ca cel care a pus umarul la acest lucru nu este nimeni altul decat Linus Torvalds, creatorul Linux, caci o postare a sa  din 1992 pe un forum detalia cu trei ani inainte exact specificatiile tehnice pe care Microsoft le-a inregistrat.

Daca va pare ceva minor, ei bine, nu e. Acesta a fost una dintre cele mai redutabile arme ale Microsoft impotriva producatorilor Android. Rand pe rand, acestia au cazut prada tacticilor Microsoft si au agreat sa plateasca o anumita suma de bani pentru fiecare dispozitiv Android realizat. Mai intai a fost HTC, pe urma au ajuns sa plateasca inclusiv giganti ca Samsung sau LG, producatori de PC-uri ca Acer sau companii care asambleaza telefoane si tablete, precum Compal.

La o estimare medie de 8 dolari incasati pe fiecare dispozitiv Android, Microsoft va colecta in acest an 3,4 miliarde de dolari, mult mai mult decat incaseaza din licentierea propriului sistem de operare Windows Phone.

In luna iulie 2013, Microsoft a obtinut interzicerea vanzarii tuturor dispozitivelor Android realizate de catre Motorola. Cel mai probabil Microsoft va ataca decizia la cea mai inalta instanta din tara, Curtea Federala de Justitie. Perspectivele, insa, nu sunt deloc incurajatoare pentru companie. Iar o decizie in Germania va fi precedent pentru intreaga Uniune Europeana, o piata de peste 500 de milioane de utilizatori.

Cine rade la urma rade mai bine, nu-i asa?

Sursa: ZD Net
Sursa foto: g1wallz.com

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.