Motoarele de cautare descopera efectele secundare ale medicamentelor inaintea autoritatilor

Scris de

Cercetatorii au folosit datele furnizate de motoarele de cautare Google, Yahoo si Bing pentru a descoperi efectele secundare ale medicamentelor mai rapid decat Food and Drug Administration (FDA), autoritatea americana de resort.

Noua metoda, care analizeaza vaste cantitati de date, duce la o avertizare mai rapida decat orice sistem al FDA. Google urmareste severitatea si extinderea epidemiilor folosind datele din motorul sau de cautare inca din 2006. Cercetarea a fost realizata de o echipa compusa din oameni de stiinta de la Stanford, Columbia University si Microsoft.

Acestia au descoperit ca oamenii care au cautat pe internet medicamente ca paroxetina si pravastin in ultimul an erau cu 10% mai probabil sa caute despre simptomele asociate cu hiperglicemie. De asemenea, 30% din acestia ar fi cautat informatii despre cele doua in aceeasi zi. Cercetatorii cred ca exista o mare corelare intre cele doua seturi de date.

Proiectul a fos conceput de catre Dr. Russ B. Altman de la Stanford University, care a vrut sa afle daca efectele secundare ale medicamentelor pot fi determinate mai rapid si mai bine. Sarcina este dificila pentru FDA din cauza numarului masiv de medicamente si simptome.

Sursa: The Verge
Sursa foto: Wall Street Journal

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.