Motorola da afara 20% din angajati

Scris de

La doar cateva luni dupa ce Google a primit acceptul de a prelua Motorola din partea autoritatilor antitrust din UE, SUA si China, iata ca gigantul a venit cu un plan pentru o restructurare majora.

Producatorul de smartphone-uri si decodoare video va concedia 4.000 din salariati, aproximativ 20% din forta sa de munca. Acestia vor primi pachete compensatorii generoase si vor fi ajutati sa isi gaseasca alte locuri de munca. O treime dintre cei concediati vor proveni de la operatiunile din America de Nord iar restul din celelalte parti ale lumii. Operatiunile din Asia si India se vor micsora, ca si bugetele alocate centrelor de cercetare de la Chicago, Sunnyvale si Beijing. De asemenea, va inchide o treime din birourile din intreaga lume si deja a restructurat 40% din vicepresedinti.
Compania a mai anuntat ca va renunta la unii furnizori si ca va micsora comenzile de la altii. Aceasta masura vizeaza trecerea de la o linie de produse low-end catre concentrarea spre smartphone-uri.

Directorul general Dennis Woodside vrea sa revigoreze imaginea companiei prin camere mai bune, baterii care tin mai mult si facilitati precum recunoastere vocala, pentru a determina cine se afla in camera.

Google doreste sa pastreze Motorola ca o unitate separata pentru a nu indeparta alti producatori majori Android, precum Samsung sau HTC. Woodside a reiterat ca Motorola va concura in mod corect pentru productia de dispozitive Nexus cu “Android pur”.

Anterior, Google a anuntat ca numai patentele Motorola – firma care a inventat telefonul celular – valoreaza 5,5 miliarde de dolari. La momentul achizitiei, aceasta avea si 3 miliarde de dolari in conturi.

Sursa: The Verge
Sursa foto: International Business Times

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. exinnyseeda says:

    le9606xw3667, http://cialisprecio.pro/#jq38 cialis precio oficial

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.