Roiul Perseidelor, spectacol nocturn in fiecare an

Scris de

Stea cazatoareAl doilea weekend din luna august a acestui an se anunta a fi “ploios”, insa nu doar in materie de precipitatii sub forma de ploaie. Ploaia de meteoriti din fiecare an, cunoscuta sub numele de “Roiul Perseidelor”, isi va atinge maximul de activitate in noaptea dinspre 11 spre 12 august.

Roiul Perseidelor are loc in fiecare an, spre sfarsitul lunii iulie si pana in primele saptamani din august atunci cand Pamantul trece prin resturile lasate in urma de cometa Swift-Tuttle. Numele fenomenului vine de la constelatia Perseus, care este visibila pe cer in aceasta perioada iar ‘stelele cazatoare’ par sa provina din aceasta.

Mai bine de o suta de “stele” vor aparea pe cer in fiecare ora, insa numarul celor vizibile va depinde strict de cel care priveste spectacolul. Meteorii vor fi vizibili cel mai bine departe de luminile orasului, pe un cer cat mai intunecat si clar, pe care poti observa chiar si cele mai sterse stele. Mai mult decat atat, trebuie sa ne gandim ca Pamantul se misca iar roiul nu va fi vazut in acelasi loc pe cer pe tot parcusul noptii.

Privitorii vor putea observa chiar si niste meteori foarte luminosi. Acestia, priviti mai de aproape, vor arata ca niste mingi de foc ce lasa in urma o dara fumurie ce va disparea dupa cateva secunde. Specialistii afirma ca unele resturi sunt ceva mai mari si pot exploda in atmosfera, insa meteorii de acest gen sunt destul de rari.

Fotografii si astronomii, amatori sau nu, isi pregatesc deja echipamentele, pentru a fotografia si observa poate unul din sigurele fenomene astronomice care poate fi observat de toti pamantenii, oriunde s-ar afla ei pe glob.

Sursa: Renne
Sursa foto: NASA

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.