Nokia va lansa o tableta cu Windows 8 in 2012

Scris de

Stephen Elop, directorul american al Nokia, a lasat sa se inteleaga ca ca producatorul finlandez de telefoane ar putea lansa anul viitor o tableta pe platforma Windows 8 a partenerului sau Microsoft.

Nokia tocmai ce a lansat primele sale telefoane cu Windows Phone 7, fructele parteneriatului sau cu gigantul din Redmond. El a spus ca Windows 8 pentru tablete este ca o versiune “supraalimentata” a WP7.
“Exista o noua oportunitate venind in privinta tabletelor. Vedem o oportunitate. Fara dubii, asta va schimba dinamica”, spune el tainic intr-un interviu din revista americana Business Week.
In mai, blogerul Eldar Murtazin, celebru pentru informatiile sale pe surse despre Nokia, anunta ca firma planuieste introducerea unei tablete cu Windows 8 in 2012.

Teoretic, masura ar avea sens, mai ales ca gadgetul ar veni pe platforma partenerului sau de care Nokia e acum dependenta pentru a supravietui. In plus, mai toti rivalii sai au intrat si pe piata tabletelor iar compania si-ar frana singura dezvoltarea daca nu va ataca aceasta piata care cunoaste un adevarat boom. Apple practic a reinventat categoria aceasta cu iPad, Motorola deja este pe piata prin Xoom, HTC isi are propriile modele, Samsung e cel mai puternic competitor al Apple peste tot, iar Sony are doua dispozitive pe piata si a cumparat recent partea de 50% pe care Ericsson o avea la compania mixta Sony Ericsson.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: Techgear

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.