Telefoanele Lumia 800 si 710 cu Windows Phone “Mango”, ultima speranta a Nokia

Scris de

Nokia a lansat azi telefoanele Lumia 800 si Lumia 710, primele terminale cu sistemul de operare Windows Phone “Mango”, in incercarea de a prinde din urma Apple si marii producatori Android ca Samsung si HTC, dupa doi ani de prabusire.

Lumia 800 este practic o copie a mult-laudatului N9, care vine cu MeeGo. Modelul vine cu ecran ClearBlack AMOLED de 3,7 inci si rezolutie de 800 x 480 pixeli. Ecranul e putin mai mic fata de cel de 3,9 inci al N9, deoarece a trebuit sa fie gasit loc pentru cele trei butoane impuse de Microsoft.
Rezolutia este sub ce ofera Apple cu displayul Retina de pe iPhone, si mult sub cei 1280 x 720 pixeli de pe Galaxy Nexus.

In maruntaiele sale gasim un procesor Qualcomm de 1,4 GHz, 512 MB de memorie RAM, 16 GB de stocare interna plus alti 25 GB pe serviciul SkyDrive de cloud computing al Microsoft. Aditional se mai gaseste serviciul Mix Radio pentru streaming si descarcare de muzica. Camera foto este de 8 megapixeli, lentilele de la Carl Zeiss iar pretul anuntat este 420 euro.

Lumia 710 este un model care se adreseaza segmentului mediu si vine cu acelasi procesor de 1,4 Ghz, 512 MB de memorie RAM si camera de 5 megapixeli. Stocarea interna este de 8 GB iar surpriza negativa este ca nu exista slot microSD pentru a putea creste capacitatea. Pretul recomandat este de 270 de euro.

Dezamagirea vine din faptul ca, desi Nokia a avut posibilitatea de a personaliza interfatata Windows Phone, producatorul finlandez nu a inclus decat cateva tile-uri, fara alte artificii. Tot ce este in plus in dispozitiv este accesul catre serviciul de navigatie prin satelit al Nokia.

Sursa: Engadget
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (4)

 

  1. […] Nokia tocmai ce a lansat primele sale telefoane cu Windows Phone 7, fructele parteneriatului sau cu gigantul din Redmond. El a spus ca Windows 8 pentru tablete este ca o versiune “supraalimentata” a WP7. “Exista o noua oportunitate venind in privinta tabletelor. Vedem o oportunitate. Fara dubii, asta va schimba dinamica”, spune el tainic intr-un interviu din revista americana Business Week. In mai, blogerul Eldar Murtazin, celebru pentru informatiile sale pe surse despre Nokia, anunta ca firma planuieste introducerea unei tablete cu Windows 8 in 2012. […]

  2. […] masura ce trece timpul iar telefoanele Lumia cu Windows Phone 7 nu se impun pe piata in fata gadgeturilor Apple sau a “armadei” Android, devine tot mai […]

  3. […] Analistii acesteia considera ca o vanzare a segmentului de smartphone “are sens” iar Microsoft este cel mai posibil candidat. In consecinta, Danske Bank a ridicat indicativul actiunilor companiei finlandeze de la “tine” (hold) la “cumpara” (buy) iar pretul actiunilor pe 12 luni de la 4,7 euro la 5 euro bucata. “Am trecut de aceste zvonuri”, a declarat Doug Dawson, purtator de cuvant al Nokia. Actiunile Nokia au crescut cu 3% in urma raportului. Nokia a lansat in acest trimestru primele terminale cu noul sistem de operare Windows Phone “Mango”. […]

  4. […] de 16%, pierzand cate 7 puncte procentuale pe trimestru. Acum pare ca s-a stabilizat, dar succesul noilor Lumia cu WP7 intarzie sa apara. Asa ca deja Danske Bank a prezis ca Microsoft va prelua Nokia in prima jumatate […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.