Nokia vrea sa vanda divizia de lux Vertu

Scris de

Dupa ce a renuntat la Symbian, a taiat viitorul MeeGo, dupa ce a inchis o serie de fabrici de telefoane mobile simple, inclusiv cea de la Jucu din Romania, Nokia e acum e gata sa vanda producatorul de lux Vertu ca parte a procesului sau de restructurare.

Goldman Sachs se ocupa de vanzare, scrie Financial Times, care citeaza surse familiare cu procesul.
Potrivit publicatiei, brandul a atras deja atentia unor firme private de investitii si, in plus, producatorii de bijuterii sau alte bunuri de lux ar putea participa si ei la licitatie.

Deocamdata nu a fost avansata o valoare pentru brand, insa se estimeaza ca Vertu aduce anual venituri intre 200 si 300 de milioane de euro iar in 2010 a avut cresteri de doua cifre. Vertu a fost creat de Nokia in 1998 pentru piata de nisa a dispozitivelor mobile similare cu ceasurile de lux. Fiecare telefon costa de la 300.000 de dolari in sus, in principal din cauza componentelor din metale pretioase. Vertu are magazine in peste 60 de tari, cel mai mare interes fiind in Rusia, Asia si Orientul Mijlociu.

Vertu nu se integreaza prea bine cu brandul Nokia, care migreaza spre Windows Phone 7 de la Microsoft.
Finlandezii mai au o alta ghiulea atarnata de picior, respectiv divizia Nokia Siemens, care produce echipamente telecom si genereaza pierderi de cativa ani.

Sursa: ZDNet
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] au fost mai mari decat a anticipat bossul Stephen Elop, Nokia a inchis fabrica de la Cluj iar acum vrea sa vanda si divizia de lux Vertu… Ce ar trebui sa invete orice corporatie din povestea Nokia: nu-ti anunti clientii ca-i lasi […]

  2. […] Compania a pierdut coroana de cel mai mare producator mondial de telefoane si pregateste vanzarea diviziei de lux Vertu. Ultimul interesat de brandul de lux este fondul de investitii private Permira, care detine […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.