Nvidia a prezentat un procesor “extraterestru”, cu 192 de nuclee

Scris de

Nvidia a deschis balul la CES 2014 cu prezentarea unui procesor pe 192 de nuclee si vrea sa crezi ca acesta este asa de dezvoltat incat extraterestrii sunt in spatele sau.

Acesta este numit Tegra K1, iar pentru lansarea sa Nvidia a pregatit o regie laborioasa. Mai exact, compania a realizat la finele lui 2013 un cerc intr-o plantatie de langa Chualar, California, aflata la circa doua ore distanta de San Francisco.
Imaginea reprezinta unul dintre cipurile mobile ale Nvidia si contine numerele 1,9 si 2 in braille, o referinta la numarul de nuclee din cipul proaspat-anuntat.

„Aproape ca este impropriu sa-l numim Tegra 5, deoarece pur si simplu nu este linear”, a spus Jen-Hsun Huang, directorul general al Nvidia in prezentarea din Las Vegas. „Este cea mai puternica arhitectura pe care am creat-o”, a mai afirmat el.
Tegra K1 incorporeaza cipurile grafice Kepler, care domina acum segmentul placilor video incorporate in laptopuri.
Huang spune ca noile cipuri mobile aduc performanta la acelasi nivel cu desktop-urile. Tegra K1 vine in doua versiuni, una pe 32 de biti care are patru procesoare Cortex A15 si alta pe 64 de biti cu doua nuclee Denver.

Huang a mai mentionat ca Epic Games va optimiza viitorul motor grafic Unreal Engine 4 la Tegra K1. In timpul prezentarii, el a aratat ce poate face noul cip, demonstrand diverse randari.

Cipurile Nvidia se regasesc in tabletele Microsoft Surface sau in versiunea precedenta a Nexus 7, dar compania nu a atras niciodata multe nume in domeniul smartphone-urilor, cu exceptia modelului HTC One X, lansat acum o vesnicie. Lipsa LTE a facut ca marea majoritate a telefoanelor sa vina cu procesoare Qualcomm in ultimii ani.

Placile GeForce pot face streaming pe Twitch

In privinta zonei de jocuri video, el a mai anuntat ca placile GeForce vor putea capta ceea ce face fiecare gamer si vor transmite pe Twitch fara ca performanta video sa fie afectata iar numarul de frame-uri sa scada. El a mai mentionat si ca 40 de milioane de oameni urmaresc lunar streamurile de jocuri de pe Twitch.

Sursa: CNET
Sursa foto: www.xatakandroid.com

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.