Panasonic anunta Eluga, primul smartphone pentru Europa

Scris de

Panasonic s-a intors: regele televizoarelor a revenit pe piata telefoanelor inteligente din Europa dupa un auto-exil de cativa ani in care s-a concentrat doar pe Japonia.

Conglomeratul nipon a anuntat modelul Eluga, primul smartphone al companiei pentru Europa. Acesta este foarte subtire si e rezistent la praf si apa ca si tableta ToughBook si poate fi folosit ca telecomanda pentru televizoarele HDTV Panasonic.

Terminalul are un ecran OLED de 4,3 inci cu rezolutie de 540 x 960 iar sub carcasa se gasesc un procesor dual-core Texas Instruments OMAP de 1 GHz, un 1 GB de memorie RAM si 8 GB pentru stocarea interna.
Dispozitivul va veni cu o interfata putin modificata a Android 2.3.5 Gingerbread, care va fi updatat la Ice Cream Sandwich din primavara. De asemenea, se mai gaseste si un cip cu tehnologia NFC, ceea ce va permite utilizatorilor sa foloseasca Google Wallet pentru plati si alte servicii.

Smartphone-ul cantareste 103 grame si masoara doar 7,8 milimetri, cu doar un fir de par mai gros decat Huawei Ascend P1 S, prezentat la CES. Bateria va fi, insa, de doar 1150 mAh, ceea ce pare cam putin pentru un procesor dual-core. La conectivitate intalnim MicroUSB, Bluetooth,WiFi, dar si DLNA.

Asteptam sa-l vedem in transmisiile de la Congresul Lumii Mobile de la Barcelona, si pretul pentru Romania. Si, daca se poate, un nume care sa nu fie “de balene”…

Sursa: Android Central
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] ca, pe langa Samsung si Apple, HTC e nevoit acum sa concureze inclusiv cu ofensiva japoneza de la Panasonic si Fujitsu, plus chinezii de la ZTE si Huawei, care aduc dispozitive din ce in ce mai puternice si […]

  2. […] de alta parte, speram ca BenQ sa nu repete soarta Panasonic, care a iesit de pe piata smartphone, a pasit din nou pe acest taram magic si a iesit iarasi, totul […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.