Viitorul comunicatiilor: Sony are un cip wireles ce transfera date la 6,3 Gbps

Scris de

Sony a dezvoltat impreuna cu Tokyo Institute of Technology un cip care permite transferuri wireles de date de pana la 6,3 Gbp/s pe lungimea de unda de 60 GHz.

Ca sa ne facem o idee de cat de rapid este, imaginati-va transferul fara fir aproape 50 de giga in doar un minut, adica peste 100 de discuri Blu-Ray intr-o ora. De asemenea, promite consum mic. Semiconductorul este proiectat special pentru a fi folosit pe dispozitivele mobile, si a fost prezentat la conferinta International Solid State Circuits Conference (ISSCC) din San Francisco.
Lungimea de unda de 60 GHz este folosita pentru standarde ca Wireless Gigabit (WiGig) si WirelessHD (WiHD).

Deocamdata nu se stie cand produsul va iesi pe piata, dar avand in vedere gatuielile retelelor actuale si oroarea umana de cablaraie, cu cat va fi mai curand, cu atat mai bine.
Sa speram ca va fi si ieftin si nu in traditia Sony de a scoate foarte scumpe produsele in formatele sale proprietare…

Sursa: The Verge
Sursa foto: techiworld4u.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] pe urma acestuia va aparea insa dupa septembrie. Unitatea de Dispozitive, care include productia de semiconductori, senzori optici, componente electronice si baterii a scos un plus de 202 milioane de dolari […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.