Pozele sterse de pe Facebook raman mult si bine

Scris de

Facebook incearca sa isi rezolve problemele de intimitate, dar inca se chinuie in privinta fotografiilor pe care utilizatorii vor sa le stearga.

In fapt, Ars Technica a examinat inca de anul trecut daca pozele intr-adevar dispar de pe serverele retelelor sociale si a gasit ca in cazul Facebook asta nu se intampla. Problema a fost studiata din nou de publicatia online, care a gasit ca o fotografie stearsa de 16 luni inca apare online.
Fotografia in cauza a fost eliminata din retea pe 21 mai 2009.
Raspunsul de atunci al Facebook a fost ca reteaua lucreaza cu CDN pentru a “reduce semnificativ durata de timp pana la care copiile de backup persista”.

Explicatia este ca e cam acelasi lucru cu ce se intampla pe un hard al unui calculator, informatiile putand fi recuperate cu programe sau utilaje speciale. Ceea ce nu scuza cu nimic faptul ca informatii private ale unui utilizator raman la dispozitia companiei fara voia lui, pe cand datele de pe hard sunt pe propriul sau calculator.

Data viitoare aveti grija ce incarcati pe retelele sociale, altfel chiar veti ajunge sa va schimbati numele pentru a scapa de trecutul digital, dupa cum spune Eric Schmidt, seful Google.

Sursa: Ars Technica
Sursa foto: Ars Technica

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.