Ne-au contactat extraterestrii de pe Zarmina?

Scris de

Acum doi ani, Ragbir Bhathal, astronom la University of Western Sydney si membru al programului SETI (care cauta viata extraterestra), a detectat, intr-o noapte senina, niste pulsatii de lumina foarte ciudate venind dinspre planeta Zarmina. Bhathal a alertat comunitatea stiintifica, insa nimeni nu a luat in serios descoperirea sa. Recent, povestea a ajuns la urechile presei si ciorba a fost reincalzita.

Unul dintre membrii marcanti ai SETI, Frank Drake, este sceptic in ceea ce priveste existenta semnalului venit din zona in care se afla Zarmina. Acesta spune ca l-a contactat pe Bhathal pentru a-i oferi mai multe detalii despre descoperirea sa, insa astronomul a refuzat sa i le dea. Potrivit lui Drake, zona respectiva a fost studiata si de alte telescoape insa nu s-a gasit nimic deosebit. Uneori telescoapele detecteaza semnale „fantoma” care in cele din urma se dovedesc a fi false.

Planeta Zarmina a fost descoperita de catre Steven Vogt. Acesta a sustinut ca este foarte probabil ca aceasta sa suporte viata.

Sursa: io9
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] trecuta, Zarmina, planeta de pe care s-ar fi transmis un semnal laser catre Pamant, a fost in atentia presei de specialitate. In acest weekend, planeta a intrat din nou […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.