“Razboiul patentelor” ajunge la jocuri si aplicatii

Scris de

Buy cheap viagra soft

height=”158″ />Dupa ce Apple a deschis Cutia Pandorei prin razboiul sau impotriva Android, iata ca s-a atins un nou nivel al paroxismului: producatorii de jocuri si aplicatii incep sa fie dati in judecata pentru pretinse incalcari de patente.

Mojang, dezvoltatorul popularului joc Minecraft, a anuntat ca a fost dat in judecata de compania Uniloc pentru violarea unui brevet in versiunea pentru Android. Mai exact, problema este la mijloacele prin care sistemul verifica utilizatorii. Uniloc a mai dat in judecata si giganti ai lumii jocurilor ca Electronic Arts si Gameloft, in total fiind numite in proces zece firme, potrivit BBC News.
Intr-un alt caz, un numar de 13 companii au ajuns la un acord cu firma NTP Inc in privinta a opt patente legate de furnizarea de email-uri pe sisteme wireless. NTP nu realizeaza vreun produs in sine. Dintre companiile care au semnat se afla giganti ca Microsoft, Apple si Google, producatori de dispozitive electronice ca HTC, LG, Samsung si Motorola, sau cei patru mari operatori de telefonie din SUA: Verizon, AT&T, Sprint si T-Mobile. Pe lista se mai afla si Yahoo! dar si Palm Inc, detinuta acum de Hewlett-Packard.

Research in Motion (RIM), care nu se afla pe lista, a infruntat acuzatiile NTP in 2001, dupa ce a refuzat sa licentieze portofoliul de la NTP. In final, producatorul BlackBerry a sfarsit prin a ajunge la tribunal, unde a pierdut 612,5 milioane de dolari.

Si nu uitati: Steve Jobs e vinovat de tot haosul asta…

Sursa: The Verge
Sursa foto: Wired

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.