“Razboiul patentelor”: HTC a invins Apple in Marea Britanie

Scris de

HTC a castigat o mare batalie in Marea Britanie: Inalta Curte din aceast atara a decis ca taiwanezii nu incalca niciun patent detinut de Apple si a invalidat trei patente importanteale gigantului din Cupertino.

Acestea din urma sunt cele legate de functia slide-to-unlock pentru deblocare, suportul multitouch si capacitatea multilingvistica a tastaturii. De ce? Partial pentru ca sunt niste lucruri evidente, a decis instanta. Victoria HTC vine la cateva zile dupa o alta dupa ce compania a mai castigat o data in fata Apple, de data aceasta la International Trade Comission – curtea de comert international a SUA. Apple ceruse o interdictie de urgenta a 29 de smartphone-uri HTC pe motiv ca aceasta din urma a mintit oficialii de la Vama cu privire la ocolirea unui patent al Apple. Anterior, compania condusa de Tim Cook obtinuse interdictia importurilor in SUA, dar HTC a anuntat ca va ocoli respectivul patent printr-un update de software.

In ceea ce priveste decizia din Marea Britanie, aceasta se poate constitui intr-un precedent si pentru alte confruntari juridice dintre cele doua companii. Apple a invocat aceleasi patru patente si in Germania iar, cel mai probabil, Curtea Regionala din Munchen va arunca la gunoi cererea Apple.
Invalidarea celor trei patente este esentiala pentru viitorul “razboiului patentelor”, pe masura ce tot mai multe companii se coalizeaza impotriva Apple pentru a desfiinta patentele pe care aceasta le detine.

Google ajuta Samsung

La finele saptamanii trecute Apple a castigat interzicerea in SUA a smartphone-ului Galaxy Nexus, realizat de Samsung pentru Google, si a noii generatii a tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1. Decizia a fost bazata pe incalcarea unui singur patent, legat de cautarea universala pe un dispozitiv. In principal este vizata Siri aici, iar Apple ar putea folosi acest patent impotriva oricarui producator Android ce foloseste Ice Cream Sandwich.

Pe de alta parte, Samsung cere 2,4% din pretul de retail al fiecarui iPhone sau iPad pentru licentierea patentelor sale wireless iar Apple considera suma prea mare avand in vedere ca acestea sunt standarde iar sud-coreenii au promis licentierea in termeni rezonabili. Samsung e deja investigata in UE pentru folosirea patentelor standard iar Motorola, de acum unitate a Google, e investigata in SUA pentru folosirea abuziva a patentelor.
Desi a facut apel, Samsung a pierdut procesul, asa ca acum Google va face un update pentru a repara fisura. Pe de alta parte, Google a cerut oficiului american pentru patente si marci sa verifice patentul invocat, deoarece cautarea universala exista deja de mult timp inainte ca Apple sa o patenteze. Iar Google e regele cautarilor…

Sursa: All Things Digital
Sursa foto: HTC Phones

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.