Mozilla boteaza Firefox OS sistemul sau de operare HTML 5

Scris de

Vrei un telefon? Mozilla crede ca raspunsul e HTML 5. Vrei sa dai mesaje? HTML 5. Vrei aplicatii? HTML 5. Vrei jocuri? HTML 5.

Acesta este raspunsul Mozilla Foundation la adresa dominatiei tot mai mari a sistemelor de operare proprietare realizate de Apple, Google sau Microsoft. Mai tineti minte “Boot to Gecko”, sistemul de operare pentru dispozitive mobile dezvaluit de Mozilla la Congresul Lumii Mobile de la Barcelona?
Ei bine, fundatia l-a rebotezat Firefox OS pentru a-i da o rezonanta mai mare si pentru a beneficia de brandul de siguranta si libertate cladit de Firefox in domeniul browserelor.
Ba mai mult, a anuntat si o serie de parteneri. Acestia sunt operatorii Deutsche Telekom, Smart, Sprint, Telecom Italia, Telefónica si Telenor.

Anterior, Telefonica a anuntat ca primele smartphone-uri cu Firefox OS ce vor ajunge pe piata sunt cele sub propriul brand Vivo din Brazilia. Iar data de lansare este estimata inceputul anului viitor.
Pe partea de producatori chinezii de la ZTE si TCL Communication Technology (Alcatel One Touch) s-au inhamat la producerea de telefoane bazate pe Firefox OS.

Acesta va fi pozitionat pentru dispozitivele ieftine asa ca va avea de infruntat Android si Symbian. Destinatia? Cel mai probabil sunt luate in colimator statele emergente, aflate acum in curs de dezvoltare, unde un iPhone sau Galaxy S III sunt prea scumpe pentru nivelul local de trai.

Paradoxal, Google sprijina HTML 5 prin Chrome OS, sistemul sau de operare destinat laptopurilor. Insa niciodata nu i-a dat prin gand ca ideea poate fi extinsa si la zona mobilelor…

Sursa: Engadget
Sursa foto: trutowr.files.wordpress.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] de operare open source: Tizen – propulsat de Samsung si Intel, Sailfish de la Jolla si Firefox OS de la Mozilla. Concurenta este buna, insa nu putem decat sa speram ca o va duce mai bine decat […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.