Samsung estimeaza un profit-record de 5,9 miliarde de dolari

Scris de

Galaxy S III e deja un hit: conglomeratul corean Samsung a anuntat azi ca se asteapta la un profit operational de 5,9 miliarde de dolari pe trimestrul al doilea la venituri de 41,5 miliarde.

In primul trimestru Samsung a avut un profit de 5,1 miliarde de dolari, astfel ca e vorba de o crestere semnificativa. Divizia de telecomunicatii, care contine unitatea de smartphone, este marea performera. Desi Samsung nu diferentiaza sursele pentru venituri si profituri, analistii estimeaza ca unitatea de smartphone-uri contribuie cu 40-60% din total.
Profitul diviziei mobile a Samsung cel mai probabil s-a dublat, pana la 4,4 trilioane de woni – respectiv 3,8 miliarde de dolari la o estimare de vanzari de 50 de milioane de smartphone-uri, o rata de 380 pe minut, potrivit estimarilor CLSA Asia-Pacific Markets. Vanzarile sunt si ele estimate sa se dubleze pana la 21,1 miliarde de dolari. Galaxy S III este asteptat sa se fi vandut in 7 milioane de exemplare.

Cu toate acestea Samsung e ingrijorata de situatia economica din Europa, deprecierea euro fata de won-ul corean. “Smartphone-urile noastre zboara de pe rafturi, cu anumite outlet-uri raportand cresteri de 40-60%, dar asta distorsioneaza peisajul general, care este mai provocator din cauza economiei globale slabe si a unui euro slab”, a declarat un executiv citat de Reuters, care nu a dorit sa fie numit.

Euro a scazut fata de won cu 5% din luna aprilie si cu 8% anul trecut.

Samsung a ajuns la o capitalizare de 170 de miliarde de dolari. Compania a ajuns cel mai mare producator de smartphone-uri din lume si este deja primul producator de televizoare si cipuri de memorie DRAM. Rezultatele oficiale vor fi facute publice in 27 iulie.

La nivel general, pe cel de-al treilea trimestru, e asteptat un profit operational intre 7,3 si 9,1 trilioane de woni, adica intre 6,4 miliarde de dolari si 7,9 miliarde de dolari.

Sursa: The Verge
Sursa foto: fakhri-nargis.blogspot.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] vedeti de ce se teme Apple de Samsung? Sursa: The Next Web Sursa foto: […]

  2. […] este evident pentru oricine ca Samsung, cu profitul sau de 5,9 miliarde de dolari si cu fenomenalele vanzari de 10 milioane de bucati pentru Galaxy S III, este marea amenintare […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.