Ziarele si revistele sunt canibalizate incet, dar sigur, de tablete

Scris de

Nu sunt inca in situatia de a o lua pe urma vinilului sau a hieroglifelor, dar ziarele, revistele si cartile tiparite sunt din ce in ce mai putin citite in forma fizica in dauna celei digitale de pe tablete, potrivit unui studiu Gartner.

“Adoptia rapida a tabletelor media schimba in mod substantial modul in care consumatorii acceseaza, creaza si partajeaza continut”, a declarat Carolina Milanesi, vicepresedinte pentru cercetare la Gartner.
Un nou sondaj efectuat la finele anului trecut in SUA, Marea Britanie si Australia de prestigioasa companie arata ca “mai mult de 50% din proprietarii de tablete prefera sa citeasca stiri, reviste si carti pe ecran in locul hartiei”. Mai mult, ea spune ca “unul din trei repondenti si-a folosit tabletele pentru a citi o carte, comparativ cu 13% pentru PC-urile mobile si 7% pentru telefoanele mobile”.

Meike Escherich, tot analist la Gartner, spune ca deocamdata nu exista riscul ca modelul “casei fara hartie” sa predomine, dar este clar ca “noua realitate” o constituie modelul cu “mai putina hartie”.
De mentionat ca studiul a fost realizat in statele cu adoptie rapida a tabletelor iar pentru acest an se estimeaza ca vor fi livrate in intreaga lume 121 milioane de astfel de dispozitive. NPD estimeaza ca in 2017 tabletele vor ajunge la 416 milioane de dispozitive si vor depasi ca volum notebook-urile. Daca anterior Amazon anuntase cu entuziasm vanzari mai mari pentru cartile digitale in dauna celor clasice, in privinta presei scrise aceasta este o surpriza deoarece intelepciunea populara este ca internetul si presa online reprezinta cel mai mare inamic si, totodata, calea de urmat.

Nu e greu de vazut ca, atunci cand numarul de astfel de gadgeturi va fi suficient de mare, comportamentul de consum a informatiei se va schimba si mai mult pana vor mai ramane pe hartie doar publicatiile specializate, gen National Geographic, care sunt colectionate.

Asa ca stati linistiti, nu (doar) internetul distruge presa, ci (si) tabletele. Cum va suna titulatura de “reporter la o aplicatie pentru iPad”?

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: Macgasm

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Recent., un alt studiu arata ca tabletele canibalizeaza si presa scrisa. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.