Tabletele inlocuiesc si televizoarele, nu doar calculatoarele

Scris de

Daca nu mai era niciun dubiu ca tabletele incep sa inlocuiasca laptopurile, iata ca un nou efect a fost documentat.

Vizualizarea de filme si show-uri TV pe tablete s-a inaltat ca o racheta anul trecut, potrivit unui raport Altman Vilandrie & Company, care citeaza un sondaj realizat pentru aeasta de catre Research Now. Studiul arata ca 24% dintre dintre proprietarii de tablete cu varste intre 45 si 54 de ani vizioneaza saptamana filme si show-uri de divertisment pe tablete, procentul crescand de la 15%. Pentru cei de peste 55 de ani procentul este si el imens: 19%.
“Tabletele si alte dispozitive ne transforma modul, locul si momentul in care noi toti ne uitam la televizor”, a declarat Jonathan Hurd, directorul Altman Vilandrie & Company, care a supravegheat realizarea sondajului.
De asemenea, consumatorii mai in varsta adopta tot mai mult obiceiurile de vizionare ale copiilor lor.

Sondajul mai subliniaza si trendul crescator pentru un fenomen numit dual-screening. Mai exact, oamenii acceseaza online, de pe tableta, continut multimedia (prin iTunes, Amazon Video, Hulu, Netflix, YouTube sau Google Play) pe care il vizioneaza pe un televizor HD. Acest lucru este posibil cu ajutorul unor tehnologii precum AirPlay de la Apple sau prin standardul DLNA.
Studiul arata ca 47% dintre detinatorii de tablete cu varste intre 18 si 34 de ani fac acest multitasking. Si in timp ce filmul ruleaza pe tv, mai hoinaresc pe internet.

Recent, un alt studiu arata ca tabletele canibalizeaza si presa scrisa.

Sursa: News Republic
Sursa foto: ipad-answers.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.