Seful diviziei Windows paraseste brusc Microsoft

Scris de

Steven Sinofsky, puternicul sef al diviziei Windows, a parasit Microsoft, intr-o miscare-surpriza la doar doua saptamana dupa ce sistemul de operare Windows 8 a fost lansat.

Acesta a fost cea mai mare schimbare a Windows de la versiunea 95 incoace. Concomitent, Microsoft a adus pe piata si Windows RT, o platforma destinata dispozitivelor cu procesoare ARM, si propriile tablete Surface, primul produs de acest gen.
Vestea este socanta, deoarece Microsoft si-a pariat practic viitorul pe noul Windows cu Live Tile-uri. Sinofsky era cunoscut pentru stilul sau abraziv de conducere insa in cei 23 de ani de cariera la Microsoft el a fost sustinut mult de catre Bill Gates. Insa nu dorea sa conlucreze cu ceilalti directori, ceea ce l-a izolat.
Sinofsky, 47 de ani, era la un moment dat in carti pentru a fi succesorul lui Steve Ballmer, care a gestionat unele dintre cele mai mari esecuri ale producatorului software. Recent, Ballmer a declarat intr-un interviu pentru Le Parisien ca tabletele Surface au “un start modest”.

Sinofsky a avut un traseu stelar la Microsoft: s-a ocupat de divizia Office pana sa ajunga sa gestioneze jalea de dupa lansarea Windows Vista. Insa in sase din ultimele opt trimestre vanzarile diviziei Windows au fost sub asteptari, ca urmare a popularitatii in crestere a tabletelor si smartphone-urilor, chiar daca Windows 7 a fost un succes.

Analistul Carolina Milanesi de la Gartner speculeaza ca plecarea lui Sinofsky ar putea avea legatura si cu plecarea lui Scott Forstall, arhitectul iOS, de la Apple. Microsoft l-ar putea “prelua” pe Forstall pentru a incerca sa prinda Apple din urma. Forstall a fost obligat sa plece dupa dezastrul numit Apple Maps, cand compania a fost fortata sa isi ceara scuze publice pentru calitatea hartilor sale.

Update: Larry Lieberman, Senior Product Manager la Microsoft pentru Windows Phone a postat recent o caricatura in care diversele divizii din cadrul Microsoft stau cu armele atintite una asupra alteia. Asta explica mult despre “cooperarea” dintre echipe si modul in care fiecare grup a incercat sa distruga creativitatea altora pentru a obtine influenta mai mare.

Sursa: Reuters
Sursa foto: PC Magazine

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.