Sony a facut primul profit in cinci ani

Scris de

Sony a revenit pe profit pentru prima data in ultimii cinci ani: cel mai mare exportator japonez de electronice a anuntat un profit net de 458 milioane de dolari, dupa ce in anul anterior a consemnat o gaura imensa de 5,7 miliarde de dolari.

Veniturile au fost de 72,3 miliarde de dolari, in timp ce profitul operational s-a ridicat la 2,45 miliarde de dolari. Cu toate acestea vestile nu sunt tocmai bune.

Divizia financiara si filmele, cele mai profitabile

Cele mai profitabile divizii au fost bratul financiar – care a general un profit operational de 1,55 miliarde de dolari, urmat de unitatea care produce filme – cu 509 milioane de dolari.

In schimb, Sony are in continuare mari probleme cu televizoarele, camerele digitale si consolele Play Station. Vanzarile de televizoare au scazut cu 30,8%, pana la 6,18 miliarde de dolari iar acestea au produs o pierdere de 740 milioane de dolari. Divizia de camere si produse optice a inregistrat vanzari de 7,7 miliarde de dolari, insa profitul a fost de doar 15 milioane.

Aceeasi poveste si in cazul consolelor: venituri de 7,5 miliarde de dolari si profit de 18 milioane. Iar divizia care include smartphone-urile, tabletele si calculatoarele a inregistrat vanzari de 13,3 miliarde de dolari, dar si o pierdere de un miliard.

Cerere mare pentru Xperia Z

Pe de alta parte, pe acest an Sony estimeaza un profit net de 507 milioane de dolari si vanzarea a 42 de milioane de telefoane mobile, in crestere cu 27,3% datorita cererii pentru Xperia Z. Sony vaneaza acum vanzarile HTC in tentativa de a ajunge pe podiumul producatorilor de smartphone-uri, insa competitia este incinsa. In primul trimestru pe pozitia a treia, dupa Samsung si Apple, s-a clasat LG Electronics, la mare lupta cu Huawei.

Lansarea PlayStation 4 si divizia de camere vor creste si ele veniturile. In fine, in mod surprinzator, Sony se asteapta si ca divizia de divertisment sa ajunga iar pe profit datorita unor modele noi.

Sursa: The Verge
Sursa foto: www.mydigitallife.info

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.