Sony a vandut 10 milioane de console Play Station 4

Scris de

sony play station 4Gigantul japonez Sony a anuntat ca a comercializat un numar de 10 milioane de console de jocuri Play Station 4 de la lansarea dispozitivului in luna noiembrie a anului trecut, compania surclasand in continuare Microsoft, care se afla in urma cu vanzarile Xbox One.

In aprilie, Sony anunta ca vanduse 7 milioane de unitati si ca inca se chinuia sa faca fata comenzilor. In mai, Microsoft anunta ca a livrat catre retaileri 5 milioane de unitati, ceea ce nu este echivalent cu vanzarea directa catre consumatori.

Japonezii profita de faptul ca fanii jocurilor s-au reorientat, dupa ce Microsoft a anuntat initial un pret mai mare cu 100 de dolari pentru propriul produs si a impus si cumpararea la pachet a senzorului Kinect. In plus, gigantul din Redmond a impus initial o serie de limitari impuse consolei proprii, precum o conexiune permanenta la internet.

Sony incearca sa isi reinventeze afacerile in jurul Play Station, dupa ani intregi de pierderi. Compania anunta un profit operational de 691 de milioane de dolari pentru trimestrul aprilie-iunie, la venituri de 17,9 miliarde de dolari. Per total, profitul net a fost de 250 de milioane de dolari.

Totusi, Sony estimeaza pierderi de 488 de milioane de dolari pe intreg anul fiscal.

Japonezii au probleme in mai multe sectoare: a vandut recent divizia de calculatoare si acum si-a redus estimarile de vanzari pentru smartphone-uri, de la 50 de milioane de bucati la 43 de milioane. In ultimul trimestru Sony a consemnat un declin al vanzarilor de telefoane inteligente, de la 9,6 milioane de unitati la 9,4 milioane.

De asemenea, Sony are probleme si cu divizia de televizoare. Aceasta va fi separata intr-o companie separata.

Sursa: Business Insider
Sursa foto: Business Insider

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.