Sony, aproape de cloud gaming. Japonezii vor sa preia OnLive sau Gaikai

Scris de

Sony ar putea fi in discutii pentru achizitia OnLive sau Gaikai, doi dintre cei mai mari furnizori de servicii de cloud gaming.

Achizitia sau un parteneriat ar putea fi anuntate in cateva zile la targul E3, specializat in jocuri.
OnLive este un serviciu unde jocurile sunt sincronizate, randate si stocate pe servere online iar datele sunt livrate pe terminalele utilizatorilor prin internet. Platforma ruleaza pe Windows XP, Vista si 7, pe Mac-uri, dar si pe dispozitivele Android si iOS. Cum jocurile sunt randate pe serverele companiei, acum practic orice PC slab la specificatii este capabil sa ruleze jocurile ultimul-racnet. In acest moment exista peste 270 de jocuri disponibile, toate ruland in format 720p.
Gaikai demonstra in octombrie un mod de integrare cu YouTube si are o intelegere pentru integrarea serviciului sau in viitoarele televizoare inteligente LG. OnLive are o intelegere asemanatoare pentru platforma Google TV.

Acum Sony ar putea oferi pe consolele sale jocuri care nu exista deocamdata. Imaginati-va Diablo III sau World of Warcraft jucate de pe controllerul unei Play Station 3 sau de pe PS Vita. Pe de alta parte, Geek.com scrie ca Sony va anunta un parteneriat cu Gaikai pentru a face disponibile jocurile de PSOne si PS2 pe actuala generatie prin streaming. Nu va fi, insa, gratis pentru cei care au deja jocurile respective cumparate.

Pe de alta parte, Sony face o gramada de dispozitive, de la console dedicate jocurilor pana la smartphone-uri, tablete media sau televizoare inteligente. Un serviciu de cloud gaming pe baza de abonament ar face ubicua prezenta jocurilor pe toate gadgeturile niponilor. Sony ar putea lua, astfel, fata Microsoft si Nintendo, care vor nevoite sa reactioneze.
De asemenea si Apple ar putea fi afectata, deoarece se va pierde exclusivitatea ecosistemului sau, unde jocurile iOS sunt acum disponibile pe iPhone, iPad si iPod Touch dar si pe viitorul iTV.

Sursa: Kotaku
Sursa foto: OnLive

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.