Totul despre blog – Parerile unui blogger, intre subiectivism si propaganda

Scris de

A fi blogger inseamna in primul rand a avea ceva de spus. Blogurile motivationale sau cele care ofera sfaturi, fie ele de IT, culinare, de calatorii sau matrimoniale, se adreseaza unui public de nisa si au, de cele mai multe ori, un succes constant. Orice controversa insa poate arunca in aer cotele de audienta.

Gabi Gregg este o bloggerita in varsta de 25 de ani care a socat cititorii blogului xojane.com publicandu-si propriile fotografii. Nimic neobisnuit pana acum, dar Gabi Gregg a pozat in costum de baie si este posesoarea unui numar impresionant de kilograme. Bloggerita a incercat sa popularizeze o atitudine increzatoare printre femeile supraponderale, dar a reusit sa starneasca o multime de controverse privind incurajarea obezitatii in randul tinerilor. Intre a te accepta asa cum esti si a avea nesanatos de multe kilograme este o granita subtire. Galeria de imagini a bloggeritei a fost imbogatita de alte 31 de femei, avand aceleasi dimensiuni ca si ale ei, fericite ca pot sa arate ca au incredere in corpul lor si nu se jeneaza sa il expuna in public.

Reactiile au curs pe blogul xojane.com, dar si in presa. Invitata la o emisiune televizata, Gabi Gregg a raspuns comentariilor negative sustinand ca fiecare persoana ar trebui sa fie multumita de propriul corp, fara ca aceasta sa le impiedice sa duca o viata sanatoasa. Ea a declarat ca moda nu ar trebui sa fie doar pentru cei slabi si frumosi, ci pentru toata lumea, dar comentatorii de pe propriul blog au contrazis-o. “Sigur ca iti poti iubi corpul si te poti lauda cu el, dar obiectiv vorbind, unele fete ar trebui sa realizeze ca anumite haine pur si simplu nu li se potrivesc.”, spunea unul din comentatorii blogului.

Societatea moderna se confrunta cu probleme serioase legate de regimul de viata al tinerilor. Pe de-o parte, numarul cazurilor de obezitate in randul tinerilor a crescut alarmant, pe de cealalta parte sunt tot mai frecvente cazurile de bulimie si anorexie in special in randul tinerelor fete. Mass media si industria modei incearca sa faca un compromis intre a publica fotografiile unor modele cu siluete normale si a incuraja publicitatea siluetelor supraponderale, cultivand astfel increderea in sine a tinerilor. Blogurile sunt un spatiu preponderent subiectiv, in care oricine isi poate face publice parerile. De aceea este atat de usor de provocat o controversa, prin adoptarea unei masuri extreme.  Cea mai buna solutie pare a fi promovarea unui regim de viata sanatos si mai putin a unei siluete cu o anumita dimensiune.

Sursa: dailymail.co.uk
Sursa foto: dailymail.co.uk

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.