Facebook si Google vor sa investeasca in Vevo

Scris de

Google si Facebook

buy viagra online pharmacy

analizeaza o potentiala investitie in serviciul muzical Vevo, evaluat acum la circa un miliard de dolari, scrie New York Post, citat de The Verge.

Vevo a angajat banca de investitii Allen & Co pentru a explora posibilitatea unei vanzari partiale sau totale, potrivit surselor citate. O alta persoana a spus ca au existat deja discutii insa nu e clar cat de serioase sunt Facebook sau Google in privinta achizitiei pachetului.
In ultimele luni Vevo a facut cativa pasi mici spre Facebook, zvonurile indicand ca s-ar reloca de pe YouTube pe reteaua sociala anul viitor. Momentan Vevo are o intelegere de exclusivitate cu Google pentru impartirea banilor din reclama. Aceasta va expira la finele acestui an. Vevo este detinuta de UMG, Sony Music si Abu Dhabi Media Co.
In luna aprilie serviciul avea 48 de milioane de vizitatori unici.

Duelul dintre cei doi giganti pentru Vevo vine in contextul in care se ascute competitia dintre platformele acestora. Google are o prezenta slaba in zona social media prin Google+, insa Facebook e afectata de faptul ca vizitatorii migreaza spre dispozitivele mobile, afectandu-i veniturile. Acum numarul celor care viziteaza Facebook de pe aplicatii este la paritate 50-50% cu cei care intra direct pe site-ul web. O trecere a Vevo pe Facebook ar ajuta compania la diversificare atragand noi vizitatori si alte surse de venituri.

 

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.