Sony Ericsson faulteaza direct Sony si consolele PlayStation

Scris de

Sony Ericsson ia in considerare sa produca si sa vanda tablete bazate pe Windows 8 si telefoane inteligente cu sistemul de operare Windows Phone 7 Mango, ceea ce ar duce la concurenta directa cu compania-mama Sony.

Sony detine 50% in holdingul cu suedezii de la Ericsson. Sony Ericsson a anuntat saptamana trecuta, in cadrul prezentarii rezultatelor financiare, ca se va axa din 2012 doar pe livrarea de smartphone-uri, care oricum fac acum 80% din productia firmei.
Compania a prezentat date incurajatoare, insa sub cele de sub nivelul de anul trecut. Asa ca trebuie sa faca ceva urgent pentru revitalizarea vanzarilor. In SUA, vanzarile au scazut cu 45% comparativ cu trimestrul al treilea de acum un an, in vreme ce vanzarile de la inceputul anului pana acum au picat cu 28%. Pentru Australia n-au fost prezentate date oficiale dar surse din companie spun ca scaderea ar fi de 20% in ultimele 12 luni.

Windows Phone, marea lovitura

Problema pentru Sony este ca Microsoft isi promoveaza puternic integrarea cu jocuri Xbox din WP 7 Mango, ce va aparea pe cateva telefoane ce vor fi lansate in saptamanile urmatoare. Directorul executiv Bert Nordberg a spus in timpul conferintei ca “pentru moment, vedem Android drept cea mai buna alegere pentru noi. Nu am inchis usa Windows Phone”. In fapt, el a mai spus ca “am vazut versiunea de tablete a Windows 8 si pare interesanta”.
Insa deocamdata telefoanele cu WP 7 au nevoie de imbunatatiri intr-un anumit numar de servicii si aplicatii, a mai zis el.

Dublu santaj digital

Situatia seamana cu cea in care Sanjay Jha, seful Motorola, ameninta ca va incepe sa solicite redevente celorlalti producatori Android din patentele sale. Ulterior, Google a intervenit pentru a cumpara compania pentru 12,5 miliarde de dolari, astfel incat sa apere ecosistemul de asaltul Microsoft si Apple. Desi Sony colaboreaza cu Microsoft pentru folosirea sistemelor sale de operare pe laptopuri, compania are un parteneriat direct cu Google. Sony a participat din start la realizarea dispozitivelor Google TV, iar recent a lansat tabletele S1 si S2, cu Android. Un plan al Sony Ericsson de a produce telefoane cu Windows Phone 7 ar concura direct cu PlayStation Vita, o consola mobila de jocuri, in vreme ce tabletele cu Windows 8 s-ar canibaliza cu tabletele Sony. Presa a scris deja de mai mult timp despre diverse “exercitii” facute de companie pentru portarea WP7 pe seria de succes Xperia. Producatorii de telefoane mobile au inceput sa realizeze si tablete, intrand in confruntare directa cu calculatoristii. Apple a fost prima, prin introducerea iPad, urmand Xoom de la Motorola, PlayBook de la Research in Motion (RIM) sau Flyer de la HTC. Astfel, ar fi un pas logic pentru Sony Ericsson sa intre pe aceasta noua piata, insa se va lovi intai de toate de Sony.

Profit de 68 de milioane de dolari

Pentru trimestrul al treilea, vanzarile firmei au fost de 2,2 miliarde de dolari, iar pentru intregul an pana acum au fost in scadere cu 18%, pana la 5,44 miliarde. Numarul unitatilor de telefoane vandute a scazut cu 8,7% fata de anul trecut, pana la 9,5 milioane. Compania spune ca modelele sale detin 12% din cota de piata globala a Android si 11% din venituri.
Profitul net al societatii s-a ridicat la 68,8 milioane de dolari. Pretul mediu pe telefon a fost de 166 de euro in trimestru, fata de 154 de eur cu un an in urma si 156 euro in trimestrul trecut.

Sony analizeaza preluarea celor 50% pe care gigantul retelelor telecom Ericsson le are la joint-venture, insa pretul depinde de cat ar trebui sa plateasca japonezii pentru folosirea licentelor si patentelor. Consolele Xbox au luat fata celor Play Station in ultimele 15 din 16 luni, asa ca pasul n-ar fi deloc pe sufletul japonezilor.

Sursa: Smarthouse.com.au
Sursa foto: pcbunny.co.za

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] ale Sony mai mult ca o extensie a gamei VAIO cu Windows 8. Anterior, au mai aparut zvonuri despre posibile smartphone-uri Sony Ericsson cu Windows Phone 7, insa, intre timp, Sony a cumparat partea Ericsson. Iar japonezii nu prea sunt mari fani ai […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.