Spionaj industrial intre Samsung si LG

Scris de

Sange pe pereti: Samsung Mobile Display a cerut ieri interzicerea produselor LG Display care i-ar folosesi o serie de tehnologii si secrete industriale in ecranele sale AMOLED.

Samsung a cerut recent unui tribunal din Seul compensatii de circa 880.000 de dolari pentru fiecare caz de folosire a 18 tehnologii secrete pentru ecranele OLED si a 21 de alte detalii relevante. De asemenea, este ceruta aceeasi suma si pentru orice date referitoare la tehnologiile sale care vor fi facute publice sau transmise catre terti.

In luna iulie 11 persoane, inclusiv fosti sau actuali cercetatori de la Samsung Mobile au fost pusi sub acuzare pentru scurgerea de informatii esentiale despre tehnologiile Samsung catre LG. Samsung a cerut atunci rivalei sa isi ceara scuze si sa ia toate masurile necesare pentru a remedia situatia.
“LG Display a cumparat in mod consistent tehnologiile noastre OLED si alte secrete comerciale convingand cercetatorii nostri sa le transfere (datele-nr)”, a declarat un oficial Samsung, citat de agentia Yonhap News. Acesta a mai completat ca in ultimii zece ani, compania a investit peste 800 de milioane de dolari in domeniu, ceea ce in final a permis gigantului sa detina o cota de 99% din piata OLED.

In luna iulie LG Display a respins acuzatiile ce i se aduc, spunand ca nu are nevoie de tehnologia Samsung deoarece a sa este total diferita.
Concomitent, compania a anuntat ca va da in judecata Samsung pentru defaimare.

Ecranele AMOLED sunt mult mai luminoase decat tehnologia LCD si permit realizarea unor dispozitive mai subtiri. Aceasta se gaseste pe popularele smartphone-uri din seria Galaxy sau sau pe o serie de tablete, precum cele din serie Note. Ambele companii vor sa foloseasca tehnologia AMOLED pentru viitoarea generatie de televizoare. Deocamdata preturile sunt foarte mari, undeva la 9-10.000 de dolari pe fiecare HDTV de acest tip, de circa 10 ori mai scumpe decat suratele cu LCD. Recent doua televizoare Samsung bazate pe noua tehnologie au fost furate in drumul spre targul IFA de la Berlin.

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: Boy Genius Report

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] astfel de probleme nu sunt numai in Japonia. Recent, LG a acuzat Samsung de furt industrial. Sursa: Asahi Shimbun Sursa foto: […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.