Supercomputerul Blue Gene va depasi creierul uman in 2019

Scris de

Calculatoarele recupereaza rapid diferenta fata de umanitate in ceea ce priveste puterea de calcul. In rest, in privinta capacitatii de stocare oamenii au fost demult intrecuti iar masinile sunt acum capabile sa rezolve si ecuatii complexe.

Per total, dibacia in procesare si ratiunea sunt singurele avantaje pe care le mai avem asupra calculatoarelor. Dar nu pentru mult timp. Potrivit IBM, supercomputerul lor Blue Gene a replicat recent toate procesele din creierele de soarece, sobolan si pisica. Adica un miliard de neuroni si 10 trilioane de sinapse, cum e cazul pisicilor.
Creierul uman contine 20 de miliarde de neuroni conectati prin vreo 200 de trilioane de sinapse. Blue Gene are 147.456 de procesoare, fiecare cu cate 1 GB de memorie pentru a lucra. Ceea ce deja inseamna ca simuleaza 4,5% din intregul creier uman. Asta inseamna ca daca vor mai fi adaugate 732.544 procesoare, Blue Gene va egala puterea unui creier uman.

Inginerii IBM estimeaza ca asta se va intampla in 2019. Compania foloseste chipurile SyNAPSE, care replica procesele de invatare folosite de propriile noastre creiere.

Acum asteptam ca SkyNet sa se trezeasca la viata si sa preia controlul asupra planetei si umanitatii…

Sursa: Escapist Magazine
Sursa foto: Futureblue.wordpress.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.