HP nu mai vinde divizia de calculatoare. Microsoft castiga

Scris de

Intr-o intorsatura sora cu infarctul, Hewlett-Packard, primul producator mondial de calculatoare, a anuntat ca nu va mai separa divizia de PC-uri si o va retine mai departe.

Decizia vine dupa ce in august fostul director general Leo Apotheker soca lumea spunand ca gigantul IT ia in considerare vinderea sau separarea de grup a unitatii care produce calculatoare, laptopuri, telefoanele mobile Palm si tabletele TouchPad.
Situatia fusese comparata atunci “ca si cand McDonald’s s-ar retrage de pe piata hamburgerilor”.
Acum, noua directoare Meg Whitman, spune ca firma a “evaluat obiectiv” ideea de separare a calculatoarelor intr-o noua societate si a decis sa o mentina deoarece “este bine pentru clienti si parteneri, bine pentru actionari, bine pentru angajati”.

Compania spune ca divizia Personal System Group (PSG), cea in cauza, “va continua sa aduca o crestere profitabila” in aceste momente de mare provocare economica. Analistii au primit bine stirea, apreciind ca fiind corecta si punand capat incertitudinii care domnea la companie. Pentru 2012 va fi insa greu in privinta PC-urilor, deoarece compania va fi fortata sa scada preturile pentru a nu pierde clienti catre rivalii Dell si Lenovo, din cauza acestei incurcaturi si a lipsei de incredere, considera Barclays Capital.
Marea castigatoare a mutarii este Microsoft, din moment ce HP a anuntat ca tabletele sale vor rula Windows 8, atunci cand va aparea in cursul anului viitor.

In privinta “perlei” webOS nu s-a luat o decizie finala, insa aceasta va veni peste doua luni. Mai multe companii s-au interesat de sistemul de operare, respectiv Samsung, HTC si Amazon. De asemenea, analistii de la Jefferies cred ca Facebook ar putea sa il preia. Pe de alta parte, ar fi mai convenabil sa fie facut open source, ceea ce ar aduce companiei o baza de entuziasti care sa-l porteze pe diverse gadgeturi.

Sursa: Engadget
Sursa foto: tablets-planet.com

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] tocmai ce a renuntat la ideea de a separa divizia de calculatoare insa nu a luat o decizie finala in privinta unitatii care produce sistemul de operare webOS. In […]

  2. […] intai a fost anulata decizia de separare a diviziei de PC-uri, pentru ca acum Meg Whitman sa anunte ca va pastra webOS, dar pe care il va face public sub licenta […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.