Totul despre blog – WordPress lanseaza versiunea 2.3 pentru Android

Scris de

Platforma pentru bloguri WordPress a lansat zilele acestea versiunea 2.3 pentru sistemul Android. Cea mai importanta schimbare o reprezinta noua interfata grafica, dar multe alte modificari si imbunatatiri si-au gasit locul in aceasta versiune.

Dezvoltatorii WordPress au tinut cont de ghidul de stil “Holo” oferit de Android si au implementat interfata grafica a noii versiunii similar cu interfetele aplicatiilor dezvoltate pentru Android 4.0. Utilizatorul familiarizat cu acest stil, se va simti ca acasa pe noua versiune a platformei WordPress. Bara de actiuni (Action Bar) este prezenta de acum si in interfata WordPress si ofera o modalitate usoara de acces la comenzi uzuale ca: postare noua, actualizare, distribuire catre alte aplicatii, etc.

Panoul de administrare al blogului a fost inlocuit complet. In versiunea 2.3 se numeste Menu Drawer si ofera acces rapid la toate zonele aplicatiei. Sunt pastrate toate functionalitatile panoului de administrare, dar sunt adaugate si optiuni noi. Pentru a accesa meniul, tot ce trebuie sa faceti este sa apasati pe sigla WordPress din coltul stanga-sus sau sa trageti de partea stanga a ecranului. Daca folositi o tableta in locul telefonului mobil, meniul va fi mereu prezent in stanga ecranului. La parasirea aplicatiei, se salveaza automat intrarea din meniu unde lucrati pentru a stii exact unde ati ramas.

Alte noutati ale versiunii WordPress Android 2.3 sunt:

  • View Site: pentru a putea vizualiza blogul din cadrul aplicatei
  • vizualizare comenzi de administrare pentru toate blogurile utilizatorului prin adaugarea optiunii Dashboard in meniu
  • incarcare rapida
  • imbunatirea aspectului general prin utilizarea standardului Android pentru meniuri si controale
  • imbunatatirea editarii post-publicare: editorul post-publicare poate expanda zona de continut pentru a putea naviga mai usor prin aceasta.
  • imbunatatirea incarcarii de imagini: postarile care contin imagini care nu s-au incarcat vor fi salvate in Draft in loc de a fi publicate cu erori.
Sursa: android.wordpress.org
Sursa foto: wordpress.com

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.